Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy pracodawca może też płacić wartościami rzeczowymi?

Napisany przez ADMCI4
Tutaj jest tylu kompetentnych ludzi, że na pewno ktoś mi pomoże: Pracuję od około roku w hurtowni tekstyliów. Tam pracuję w biurze na pełny etat. Zgodnie z umową miesięczne wynagrodzenie wynosi 1800 euro. Do tej pory zawsze je otrzymywałam, ale w ostatnim czasie obroty spadły, a właściciel firmy ma problemy z wypłacaniem nas. W każdym razie teraz mamy otrzymać określoną część wynagrodzenia w formie rzeczowej. Nie chcę tego jednak zaakceptować, ponieważ wtedy nie będę mogła opłacić rachunków. Czy muszę to zaakceptować?

Re: Czy pracodawca może też płacić wartościami rzeczowymi?

Napisany przez 2Bolitho
Jeśli istnieje, należy najpierw skontaktować się z przedstawicielem związków zawodowych. Wypłacanie wynagrodzenia jest głównym obowiązkiem pracodawcy wynikającym z umowy o pracę. Ma on taki sam obowiązek wypłacania wynagrodzenia punktualnie i w ustalonej wysokości w formie pieniężnej, jak każdy pracownik ma obowiązek wykonywania swoich obowiązków pracy. Oczywiście to wszystko ma niewiele sensu, jeśli firma zbankrutuje. Wtedy w razie wątpliwości można dostać tylko zasiłek dla bezrobotnych zamiast wynagrodzenia. Należy więc zrównoważyć między prawem a możliwościami pracodawcy. Najlepszy wgląd w sytuację ma przedstawiciel związków zawodowych. Jeśli ta opcja nie jest dostępna lub nie ufamy przedstawicielom związków zawodowych, koniecznie należy skonsultować się z prawnikiem specjalizującym się w prawie pracy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata