Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Jakie opłaty wynikają z zakupu akcji?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,Ponieważ akcje się w dużej mierze odzyskały i wygląda na to, że ich wartość w najbliższym czasie nadal wzrośnie, chciałbym kupić kilka bezpiecznych i stabilnych akcji.Jednak nigdy tego nie robiłem i nie wiem, jakie koszty mnie czekają. Wydaje mi się, że jeśli zlecam zakup mojemu bankowi, nałoży on na mnie opłatę. Czy jest ona uzależniona od wartości zakupu akcji, czy pobierana jest za każde zlecenie? Czy istnieją różnice między bankami i czy mogę pójść do dowolnego innego banku niż mój główny bank?Pozd.Cooper

Re: Jakie opłaty wynikają z zakupu akcji?

Napisany przez 2Bolitho
Tak więc. Istnieją różnice. I to dość znaczne. I tak. Możesz pójść do swojego banku (ale prawdopodobnie będzie to droższe) lub skorzystać z innych banków. Dla mnie sprawdziły się banki oferujące usługi online brokerage, takie jak DAB Bank, Comdirect czy Cortal Consors. Z jednej strony niskie opłaty i wiele świetnych ofert dotyczących produktów finansowych. W związku z akcjami występują następujące koszty: Opłaty za prowadzenie depozytu (w przypadku wielu banków bezpłatne) Opłaty za zlecenie, zależne od wolumenu Opłaty zależne od miejsca handlu Orientacyjne kwoty opłat: Zaczynają się od około 6-7 EUR/zlecenie i mogą wynosić od 30-50 EUR/zlecenie. Wszystko zależy od banku i wolumenu zlecenia. Im większy wolumen zlecenia, tym tańsze staje się (w ujęciu procentowym). Za zwykłe kupno u brokerów online 10 EUR za zlecenie będzie dobrą ceną.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata