Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy istnieje darmowa karta kredytowa bez konta bieżącego?

Napisany przez ADMCI4
Od dłuższego czasu mam konto osobiste w Sparkasse i jakiś czas temu zaproponowano mi tam kartę kredytową. Jest to karta Master Card, którą często używam. W tej chwili osiągnąłem limit na tej karcie i nie mogę z niej korzystać. Czy mogę teraz ubiegać się o kolejną kartę kredytową w innym banku lub w Sparkasse, którą również będzie dla mnie bezpłatna? Dotychczas słyszałem tylko o bezpłatnych kartach kredytowych w ramach konta osobistego. Ale przecież nie potrzebuję takiego konta.

Napisany przez Ralph_Meiers
W przypadku yunacard (www.yunacard.com) nie potrzebujesz konta, ale niestety nie jest to również bezpłatne. Kosztuje około 2, - miesięcznie (24,50/rok)

Napisany przez Doso
Valovis Commercial Bank - Strona główna darmowa karta kredytowa online i bezpłatne konto osobiste jako konto bankowe, darmowa VISA, gratis

Napisany przez Ralph_Meiers
Naja, karty Valovis są wszystkie drogie, a drugi link obejmuje konto osobiste, na które regularnie musi wpływać pieniądze, aby było darmowe - nie jest to naprawdę alternatywa ;-)

Napisany przez Doso
Zły link, jest błędny -_- Bez opłat karta MasterCard Gold - www.gebuhrenfrei.com była, a nie darmowa. Karta jest bez opłat, ale trzeba zapłacić wysokie odsetki, jeśli nie spłaci się jej ręcznie. VCBank » Strona główna » Karty » MasterCard » premium MasterCard Brak opłaty rocznej

Napisany przez karla2k
Takie jedyne oferty, jakie znam, pochodzą od kalixa, gdzie nie musisz mieć konta firmowego i otrzymujesz bezpłatną kartę przedpłaconą MasterCard.

Link usunięty. escorpio

Napisany przez Money13
Nie znam żadnego banku w Niemczech, w którym można otrzymać kartę kredytową bez opłat, jeśli nie ma się tam konta.

Napisany przez 2Escorpio

Nie znam żadnego banku w Niemczech, w którym można dostać kartę kredytową bez opłat, jeśli nie ma się tam konta.

Ja z kolei znam wiele takich banków. Najlepiej spróbuj poszukać hasła Darmowa karta kredytowa w Google.

Napisany przez ThinkPad

Dla tego wielu najlepiej sprawdzić Darmowa Karta Kredytowa na Google

Czy są tam również godni zaufania dostawcy? Czy możesz coś polecić? A może masz na myśli karty prepaid?

Napisany przez 2Escorpio

Czy istnieją tam także godni zaufania dostawcy? Czy możesz polecić jakiegoś? Czy chodzi ci o karty kredytowe prepaid?

Rozumiem nieco zagadnienie wiarygodności, przecież ty nie dajesz bankowi pieniędzy, ale on daje je tobie... co ci może się przydarzyć?

Moim zdaniem następujące banki są wiarygodne i oferują bezpłatną kartę kredytową

Barclaycard Kreditkarte New Visa
Valovis Bank*»*Home*»*Privatkunden*»*Karten*»*MasterCa rd*»*premium MasterCard (dawniej KarstadtQuelleBank)
https://www.norisbank.de/produkte/kr...10711&mc_wp=97
https://www.hanseaticbank.de/kreditk.../vorteile.html

https://www.gebuhrenfrei.com

W przypadku ostatniego nie powinno się wpadać w zwłokę płatniczą, ponieważ tam stawki procentowe są dość wysokie. Również limitów są nieco dziwne ... zazwyczaj otrzymuje się początkowy limit od 50 do 100 euro, co jest całkowicie nierealne. Gdy jednak kartę użyje się i opłaci kilkukrotnie, limity szybko rosną do 3.000 do 5.000 euro, w zależności od zdolności kredytowej itp.

Oprócz tego, jak już wspomniałem, wystarczy po prostu poszukać w Google, znajdziesz wiele rzeczy... wielu dostawców kart kredytowych zwalnia też roczną opłatę przy minimalnym obrocie rocznym... Oczywiście, jest to zróżnicowane w zależności od banku... w przypadku mojej karty Visa wynosi to np. 2.500 euro rocznie, a każdego roku odzyskuję 29 euro opłaty podstawowej.

Sam korzystam z wymienionej powyżej Barclaycard od ponad 10 lat. Jestem z tego w pełni zadowolony, ale oczywiście, jeśli nie zapłacisz swojej faktury za późno lub zmienisz na spłatę rat, naliczane są bardzo wysokie odsetki, co prawdopodobnie jest takie same w przypadku każdej karty kredytowej.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata