W A R N U N G ! ! !
Mogę tylko odradzić każdemu korzystanie z VoiceCash, nieznani sprawcy pobrali pieniądze z mojej karty VoiceCash (słaby system bezpieczeństwa). Przy próbie odzyskania pieniędzy, napotkałem na ścianę. Kiepska obsługa telefoniczna w języku niemieckim i regulaminy napisane pięknie, ale nieprzestrzegane, to tylko część problemów, z którymi się zetknąłem. VoiceCash odcina się od odpowiedzialności i pozostaje nietknięty. Miałem na karcie tylko kwotę poniżej 100 €, więc straty były dla mnie minimalne. Patrząc z perspektywy, uważam to za karę za wybór taniej karty kredytowej. To była dla mnie nauka!
Nie wiem, czy można to uznać za ostrzeżenie. W rzeczywistości powinno się wiedzieć, czy nasze pieniądze są bezpieczne, jeśli wcześniej się zorientujemy.
System gwarancji depozytów oraz obowiązek odszkodowania przez bank / ubezpieczyciela w przypadku szkód związanych z kartą kredytową nie istnieje we wszystkich krajach. Zwłaszcza w tych krajach, gdzie działają takie banki, podejście do klientów nie jest zazwyczaj przyjazne.
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to głównie regulują to Visa / Mastercard i VoiceCash nie ma na to wpływu... w tej samej sytuacji z niemiecką kartą również ci się przydarzyło... jednak w tym przypadku ponosisz odpowiedzialność tylko do kwoty 50
euro (niektóre banki od niej zrezygnują)... niezależnie od tego, ile zostało pobrane.
Pozdrowienia, esco