Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Karty prepaid VoiceCash

Napisany przez Hartmann
Cześć wszystkim, niedawno czytałem coś o kartach prepaid Sparkasse i zauważyłem, że bank sprzedaje karty prepaid VoiceCash. Jaka jest różnica między tymi kartami prepaid Sparkasse a kartą prepaid Banku VoiceCash? Pozdrowienia Hartmann

Napisany przez 2Escorpio
To samo... PrePaid to PrePaid

Napisany przez Hartmann
Cześć Escorpio, To było dla mnie jasne, ale interesowały mnie warunki ofert, dlatego od razu zapytałem.

Napisany przez Benedikt
To zależy od tego, do czego ich potrzebujesz. Karty prepaidowe VoiceCash są dość nowe i można wybrać między 2 alternatywami. Celem jest przekazywanie pieniędzy za granicę. Możesz również zobaczyć zestawienie na stronie GeldtransFAIR.de - porównanie kosztów przekazów pieniężnych za granicę. Na stronie Sparkasse przejrzyj również ich strony.

Napisany przez 2Escorpio
Tak więc, jak to rozumiem, VoiceCash służy raczej do wydawania za granicą komuś kartę Mastercard, na którą można wysyłać pieniądze tanio. Więc wydaje się, że jest to możliwe także do użytku własnego, ale nie w sensie domyślnym.

Napisany przez Benedikt
Zgadzam się z Escorpio! Ta karta jest przeznaczona wyłącznie dla osób przebywających za granicą, ponieważ używanie obu kart w kraju byłoby bez sensu. Odbiorca musi mieszkać za granicą, więc to raczej coś dla biznesmenów, imigrantów i ich rodzin.

Napisany przez Hartmann
Wszystkiego najlepszego po spóźnieniu!!!

Napisany przez 2Escorpio
Hartmann pisze: Wszystkiego najlepszego z okazji Nowego Roku!!!
Dzięki, wzajemnie

Napisany przez ADMCI4
Ta karta Voicecash to porażka, nic nie działa, karty przyszły z błędnymi nazwami, bank chciał pieniędzy za poprawkę mimo że to bank popełnił błąd. Przelew na kartę trwa wiecznie, kody vouchera nie są dostępne w żadnym sklepie wskazanym na stronie. Nie poleciłbym Voicecashcard nikomu.

Napisany przez ADMCI4
Witaj, Panie Siljak, bardzo nam przykro, że wydaje się, że mieliście Państwo złe doświadczenia z naszym produktem. Niestety nie udało mi się znaleźć Państwa rejestracji w naszym systemie pod Pańskim nazwiskiem, chętnie zbadałbym tę sprawę bliżej. Prosimy o przesłanie nam swoich danych kontaktowych drogą mailową, a następnie oddzwonimy do Państwa natychmiast. Chciałbym krótko odnieść się do Pałskich uwag: - Imiona na kartach są drukowane tak, jak zostały wprowadzone przez klienta podczas rejestracji online. Jeśli zostanie wprowadzone niewłaściwe imię i konieczna będzie produkcja nowej karty, naliczamy opłaty za produkcję i przesyłkę. Jeśli imię zostało błędnie wydrukowane z powodu naszej pomyłki, na przykład gdy zostało niewłaściwie zanotowane podczas rejestracji telefonicznej lub zostało błędnie skopiowane z formularza, wykonamy bezpłatnie nowe karty w ciągu kilku dni. - Przelew bankowy zależy od zaangażowanych banków i może trwać do 3 dni roboczych, niestety nie mamy na to wpływu. Jak tylko pieniądze zostaną zaksięgowane na naszym koncie, zostaną one zaksięgowane na odpowiedniej karcie w ciągu kilku minut. W alternatywie proponujemy ładowanie kart przez Giropay, Sofortüberweisung lub kupony w ciągu kilku minut. - Bardzo nam przykro, że nie mogli Państwo kupić kuponów w wskazanych przez nas sklepach. Niestety, nasz partner częściowo dostarczył nam nieaktualne dane adresowe. Ten błąd został teraz w dużej mierze naprawiony, a nowi partnerzy handlowi znacząco poszerzyli sieć punktów doładowań. W razie dodatkowych pytań czy sugestii stoję do Państwa dyspozycji, oraz każdemu czytelnikowi tego wpisu. Zespół VoiceCash Prepaid MasterCard®

Napisany przez ADMCI4
Za pomocą karty VoiceCash Twin Mastercard chcemy zaproponować korzystną alternatywę dla usług przekazów pieniężnych, takich jak Western Union czy MoneyGram, dodatkowo obie karty można używać wszędzie tam, gdzie honorowane są karty Mastercard. Od kilku dni oferujemy również standardową kartę prepaid Mastercard, która zapewnia wszystkie standardowe funkcje karty Mastercard oraz atrakcyjny system bonusowy. Chętnie odpowiemy na pytania dotyczące naszych produktów. Zespół VoiceCash Prepaid MasterCard® service@voicecashcard.de 0800 589 12 47 www.voicecashcard.de

Napisany przez ADMCI4
Jasne, oto przychodzi ktoś i opowiada, jakie to są świetne. Jakiej firmie trzeba się tłumaczyć na stronie internetowej? Tylko dlatego, że jedna osoba coś złego napisała... Tak, lepiej uważać na psychoseminariach.... Wasza odpowiedź przekonała mnie, że to chyba się częściej zdarza....

Napisany przez 2Escorpio
Jaja, oczywiście, tu przychodzi ktoś i opowiada, jakie to one są wspaniałe. Która firma musi się bronić na swojej stronie internetowej? Tylko dlatego, że jeden ktoś napisał coś złego... No jasne, lepiej uważać na te psychoseminaria... Twoja odpowiedź przekonuje mnie, że to chyba się częściej zdarza.... Hm... robisz im krzywdę... Ja osobiście uważam, że bardzo chwalebne jest, gdy firmy się tutaj wypowiadają. Oczywiście czasem pewne firmy wychodzą z wymówek albo nawet kłamią. Ale można też dojść do rozwiązania problemów, do wniosków, o których nikt w danej firmie nie pomyślał, do przeprosin albo do pokojowych porozumień itd. Pozdrawiam, esco Ps.: Nie każda firma, gdzie coś idzie nie tak, od razu oszukuje... czasem po prostu czegoś się nie przewidziało i dlatego uważam, że bardzo dobrze, gdy firmy zajmują się problemami swoich klientów. *Podnoszę kciuki* @"VoiceCash" członek forum

Napisany przez Sidekick
Toczy się każdemu prawo do narzekania na to, co go denerwuje lub coś w tym stylu. Ale moim zdaniem nie należy wtedy logować się jako gość. Pozostawia to dziwne wrażenie i szkodzi wiarygodności. Przynajmniej tak mi się wydaje (zwłaszcza, że jestem zadowolony z karty).

Napisany przez Novchild
O S T R Z E Ż E N I E ! ! !

Mogę jedynie odradzić każdemu korzystanie z VoiceCash, nieznani sprawcy pobrali pieniądze z mojej karty VoiceCash (słaby system zabezpieczeń). Podczas próby odzyskania pieniędzy, napotkałem na opór ze strony VoiceCash. Beznadziejna infolinia obsługiwana przez osoby mówiące kiepsko po niemiecku oraz regulamin, który jest ładnie napisany, ale nieprzestrzegany - to tylko część problemów, z którymi się borykałem. VoiceCash odcina się od odpowiedzialności, a ja zostałem oszukany. Kwota na mojej karcie wynosiła mniej niż 100 €, więc straty były dla mnie niewielkie. Patrząc wstecz, traktuję to jako swoistą karę za wybór taniej karty kredytowej. To była dla mnie nauczką!

Napisany przez 2Escorpio

W A R N U N G ! ! !

Mogę tylko odradzić każdemu korzystanie z VoiceCash, nieznani sprawcy pobrali pieniądze z mojej karty VoiceCash (słaby system bezpieczeństwa). Przy próbie odzyskania pieniędzy, napotkałem na ścianę. Kiepska obsługa telefoniczna w języku niemieckim i regulaminy napisane pięknie, ale nieprzestrzegane, to tylko część problemów, z którymi się zetknąłem. VoiceCash odcina się od odpowiedzialności i pozostaje nietknięty. Miałem na karcie tylko kwotę poniżej 100 €, więc straty były dla mnie minimalne. Patrząc z perspektywy, uważam to za karę za wybór taniej karty kredytowej. To była dla mnie nauka!

Nie wiem, czy można to uznać za ostrzeżenie. W rzeczywistości powinno się wiedzieć, czy nasze pieniądze są bezpieczne, jeśli wcześniej się zorientujemy.

System gwarancji depozytów oraz obowiązek odszkodowania przez bank / ubezpieczyciela w przypadku szkód związanych z kartą kredytową nie istnieje we wszystkich krajach. Zwłaszcza w tych krajach, gdzie działają takie banki, podejście do klientów nie jest zazwyczaj przyjazne.

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to głównie regulują to Visa / Mastercard i VoiceCash nie ma na to wpływu... w tej samej sytuacji z niemiecką kartą również ci się przydarzyło... jednak w tym przypadku ponosisz odpowiedzialność tylko do kwoty 50 euro (niektóre banki od niej zrezygnują)... niezależnie od tego, ile zostało pobrane.

Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata