Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Stopa procentowa kredytu hipotecznego za 2 lata znowu powyżej 5%

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy czytelnicy i eksperci w branży...:-) Moja żona i ja zbudowaliśmy i sfinansowaliśmy nowy Dom 8 lat temu....za 2 lata będziemy ponownie negocjować warunki kredytu... Aktualnie stopy finansowania są niskie, i zastanawiamy się, czy warto już teraz zabezpieczyć te stopy...czy to ma sens, czy może stopy będą dalej spadać, czy to dobry pomysł? Byłoby fajnie usłyszeć jakieś prognozy ?!..... Pozdrawiamy, Matthias i Mandy

Napisany przez NaTwoim13
Cześć MatthiasMandy, Ożywienie gospodarcze i dyskusja na temat zagrożeń inflacją idą w parze ze wzrostem stóp procentowych, ponieważ dobrze prosperująca gospodarka będzie w stanie znieść wzrosty stóp procentowych, a nawet będzie ich potrzebować. Prognozy zakładają wzrost stóp procentowych, jednak z mojego punktu widzenia można spodziewać się raczej bocznych ruchów z umiarkowanymi wzrostami, ale także ponownych obniżek stóp procentowych, ponieważ programy stymulacyjne sprzyjające obecnie gospodarce są hiperinflacją nadchodzących lat, a następnie zostaną skorygowane poprzez manipulacje stóp procentowych, ponieważ uważam, że ożywienie gospodarcze nie jest zbyt trwałe! Ponadto środki te będą musiały zostać ponownie zebrane poprzez dochody podatkowe, co z kolei zwiększy nasze obciążenia, a podwyżki płac, jeśli wystąpią, będą znowu zniwelowane. Jednakże ceny także wzrosną, ponieważ będziemy mogli je lepiej płacić, co z kolei zwiększy ryzyko inflacji! Jednakże podwyżki stóp procentowych nie będą mogły iść w parze z tymi zjawiskami, ponieważ zrujnują delikatną roślinę, jaką jest ożywienie gospodarcze, dlatego też panika również byłaby nieuzasadniona! Niemniej jednak warto zabezpieczyć dzisiejszy poziom stóp procentowych, a jeszcze lepiej byłoby zrobić to wczoraj, ponieważ jeszcze 2 tygodnie temu mogłem zastąpić interwencje na 60 miesięcy za kwotę z liczbą 3 przed przecinkiem, a interwencje na 36 miesięcy za 3,70% na 10 lat (do 80% stopnia ważności). Teraz wszystkie te pożyczki mają już kwotę z liczbą 4 przed przecinkiem!!! Obecny wzrost stóp procentowych o 0,5% pokazuje, że wiatr szybko potrafi się zmienić. Z mojego punktu widzenia sytuacja ta powinna się jednak ustabilizować, a stopa procentowa nadal jest na historycznie niskim poziomie, dlatego polecam zabezpieczyć ją teraz, ponieważ wcześniejsza stopa wynosiła około 5,5%, co oznacza, że teraz znaleźli się Państwo w gronie zwycięzców, jeśli zdecydują się ją zabezpieczyć!

Napisany przez Kundfreund
Trzy przed przecinkiem w 60 miesiącach? Chciałbym też znać tę bankę. Być może z 5-letnim okresem zabezpieczenia odsetek? Trzy przed przecinkiem z okresem zabezpieczenia odsetek wynoszącym 15 lat i okresem z góry ustalonym wynoszącym 43 miesiące, miałem w zeszłym tygodniu. __________________ Poradnik - Nieruchomości i Finansowanie Budowy - meine-baufi.de

Napisany przez NaTwoim13
Drogi kliencie, trochę się mylisz, R + V miało niecałe 4 tygodnie temu 3,98 dla Forward w 58 miesięcy, na 10 lat stałego okresu!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata