- śr gru 01, 2010 12:32 pm
Cześć, piszę do was z dość delikatną sprawą. Niestety nie mam zbyt dużego pojęcia na ten temat, powinienem trochę więcej poczytać na ten temat... Jestem zatrudniony, a moje SZ płaci składki już od 6 lat. Teraz mam fundusz inwestycyjny w DWS. Dostałem pismo informujące, że faza wpłat po 6 latach od daty 03.12.2010 dobiegnie końca, a okres ustalania wartości moich jednostek funduszu kończy się 31.12.2010. Chciałbym sprzedać moje jednostki lub wypłacić środki. Czy oznacza to w liście, że muszę to zrobić do 03.12.2010, czy do 31.12.2010? A druga sprawa to: jeśli sprzedam, umowa zostanie rozwiązana. W liście jest napisane, że jeśli wszystko ma kontynuować się tak samo, a AG ma kontynuować przekazywanie środków, nie muszę nic więcej robić. Chciałbym jednak zadzwonić, sprzedać i jednocześnie zawrzeć nową umowę. Ale czy jest to takie proste? I na co muszę zwrócić uwagę? Potrzebuję tych pieniędzy, w przeciwnym razie po prostu zdecydowałbym się na kontynuację. Byłoby miło, gdyby ktoś mógł mi udzielić trochę porady na ten temat. Pozdrowienia!!