Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak przebiega wypłata środków przy finansowaniu budowy?

Napisany przez ADMCI4
Przypuszczalnie niedługo złożę wniosek o kredyt hipoteczny w moim banku. Działkę posiadamy już od kilku lat i teraz wreszcie ma być na niej zbudowany Dom. Jestem jednak zupełnym nowicjuszem w tej dziedzinie i nie wiem, jak dokładnie przebiegnie proces. Jeśli złożę wniosek i zostanie on zatwierdzony, kiedy otrzymam pierwsze pieniądze? A co w ogóle z kwotą kredytu? Czy zostanie mi wypłacona od razu w całości, czy może zostanie przelana w mniejszych ratach? Różni rzemieślnicy nie muszą być opłacani wszyscy równocześnie, a tym bardziej nie na samym początku budowy. Jak to wszystko działa?

Re: Jak przebiega wypłata środków przy finansowaniu budowy?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Lumix, w przypadku nowej budowy wypłata następuje stopniowo w zależności od postępu prac budowlanych, a odsetki są zawsze naliczane proporcjonalnie do wypłaconych środków. Spłata rozpoczyna się miesiąc po pełnej wypłacie. Skąd wiesz już teraz, że złożysz wniosek w swoim banku domowym lub że oferta tam jest najbardziej korzystna pod względem oprocentowania? Polecam Ci wcześnie się dowiedzieć i poprzez pośrednika finansowego, takiego jak Interhyp, Dr. Klein lub nas, przygotować ofertę finansowania spośród ponad 100 renomowanych banków - w tym liderów rynku - do porównania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata