Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy mogę sfinansować pojazd bez sprawdzania w Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forum Finansowe, niestety mam problem z zarządzaniem pieniędzmi. Dlatego mam już dwa kredyty, które jednak spłacam całkiem dobrze z mojej pensji. Chciałbym z nich jeden połączyć i wziąć dodatkowy na nowe auto, które będę potrzebował w ciągu nadchodzącego roku. Spłata prawdopodobnie nie będzie problemem, ale obawiam się, że bank pokręci głową, gdy sprawdzi moją historię kredytową w Biurze Informacji Kredytowej (BIK). Dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy można ubiegać się o finansowanie samochodu bez sprawdzania BIK. Pozdrowienia, FG

Napisany przez 2Bolitho
Tylko dlatego, że w Biurze Informacji Kredytowej są już dwa kredyty, nie oznacza to, że bank odrzuci kolejne finansowanie. Warunkiem jest po prostu to, że wszystko musi być dobrze przedstawione. Z odpowiednim dochodem nie ma problemu. Generalnie uważam finansowanie dóbr konsumpcyjnych, a zwłaszcza samochodów, za dość, cóż, niewydajne. Płacenie odsetek + tracenie wartości = podwójny przegrany. Ale to tylko moje wyważone, ekonomiczne spojrzenie. ... i przecież to nie moja decyzja.

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: W zasadzie uważam finansowanie dóbr konsumpcyjnych, a zwłaszcza samochodów za dość, no cóż, niewydajne. Płacenie odsetek + utrata wartości = podwójna porażka. Ale to tylko mój trzeźwy, ekonomiczny punkt widzenia. ... i to nie jest moja decyzja.
Utrata wartości występuje jednak także w przypadku pełnej płatności za samochód gotówką... więc nie można tego wliczać jako podwójną porażkę :P

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata