Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Kto ponosi odpowiedzialność za poręczenie samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Finanz-Forum DE, Wydaje mi się, że tutaj są ludzie, którzy mogą odpowiedzieć na moje pytanie. Mój brat kupił samochód dwa lata temu i sfinansował go za pomocą poręczenia naszego ojca. Miało to być auto firmowe. Jednak firma nie zawiązała się tak, jak planowano, i teraz nie może on także spłacać rat za samochód. Mój ojciec jest teraz emerytem z powodu choroby i również nie jest w stanie pomóc. Kto ponosi teraz odpowiedzialność, gdy oboje nie mogą już płacić? Czy pierwotny kredytobiorca jest teraz zwolniony z odpowiedzialności, a cała odpowiedzialność spoczywa na poręczycielu? Z poważaniem

Re: Kto ponosi odpowiedzialność za poręczenie samochodu?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, odpowiedzialność spoczywa zarówno na kredytobiorcy, jak i poręczycielu... oznacza to... że bank będzie próbował od obu stron odzyskać swoje pieniądze... czy to poprzez zajęcie komornicze, egzekucję itp. Jeśli u jednego nic nie można zabrać, a u drugiego tak... skupiają się na tym drugim, gdzie jest coś do wzięcia. Bank jest w tej kwestii bardzo elastyczny... Ale spróbujcie porozmawiać z bankiem. Być może można wcześniej zwrócić samochód za mniejsze pieniądze. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata