Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy potrzebne jest wkład własny do finansowania pojazdu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Dotychczas zawsze myślałem, że gdy finansuję nowy samochód, mogę zrobić to całkowicie bez żadnej wpłaty początkowej lub innych opłat. Cena zakupu jest po prostu rozłożona na raty na miesiące, a otrzymuje się to wszystko po bardziej lub mniej atrakcyjnej stopie procentowej. Ale teraz, gdy poważnie się tym zająłem, zauważyłem, że przynajmniej niektórzy dostawcy chcieliby, żeby klient dokonał wpłaty początkowej lub miał kapitał własny. Czy to jest standardowa praktyka, czy są też firmy finansujące pojazdy, które tego nie wymagają? Bo mogę maksymalnie zapłacić 500 euro z góry, czy to wystarczy? Pozdrawiam, Bela

Re: Czy potrzebne jest wkład własny do finansowania pojazdu?

Napisany przez 2Bolitho
Nie mam dobrego zdania na temat finansowania samochodów. Czynią one z Ciebie podwójnego przegranego. Płacisz odsetki i tracisz na wartości. Ale ogólnie rzecz biorąc, można sfinansować praktycznie wszystko, jeśli tylko stać cię na to. Zależy to od potrzeb kapitałowych i sytuacji osobistych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata