Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jakie korzyści oferują banki ludowe?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Wcześniej miałem konto osobiste i oszczędnościowe w jednym banku spółdzielczym. Ostatnio z powodu kosztów zdecydowałem się jednak na bank internetowy. Kiedy niedawno poznałem moją dziewczynę, która ma konto w banku spółdzielczym, zaczęłem się zastanawiać, czy to także dla mnie byłoby odpowiednie rozwiązanie. Pomijając kwestię wygody posiadania kont w jednym banku, chciałbym się dowiedzieć, czy banki spółdzielcze mają dodatkowe korzyści do zaoferowania. Czy rzeczywiście są bliżej ludzi, podobnie jak banki spółdzielcze? Gdzie warunki są korzystniejsze, w banku spółdzielczym czy w banku oszczędnościowym? Pozdrowienia

Napisany przez heehring
W takim razie zerknij na mój post „Raiffeisen.... und Volksbank: 86% abgeschöpft?” Być może to cię nie denerwuje...

Napisany przez Doso
Nie ma jednej Sparkasse ani jednej Volksbank - to wiele różnych banków. Różne warunki, różne produkty, różni pracownicy..

Napisany przez Marimore
Jeśli się nie mylę, termin Volksbank odnosi się po prostu do obszaru działalności - w tym przypadku klientów indywidualnych z mniejszymi środkami finansowymi i możliwościami - czyli przeciętnego ludu. W przeciwieństwie do banku inwestycyjnego. Jednak z samej nazwy nie można wydedukować korzystnych warunków ani innych rzeczy. Pozdrawiam, Mari

Napisany przez 2Escorpio
Marimore pisze: jeśli się nie mylę, to Volksbank po prostu oznacza obszar działalności - w tym przypadku klientów indywidualnych z mniejszymi środkami finansowymi i możliwościami - zwykłe lud właśnie. W przeciwieństwie do banku inwestycyjnego. Jednakże samą nazwą nie można wywnioskować o korzystnych warunkach czy czymś podobnym. pozdrawiam, Mari
Niestety, kompletnie się mylisz *uśmiech* Volksbank to tylko nazwa.. tak samo jak Volkswagen... tam możesz dostać samochody od małych po luksusowe klasy. Więc możesz mieć konto w Volksbank, ale także zainwestować miliony, możesz mieć konto biznesowe... możesz brać kredyty itp. Sparkasse też nie służy tylko klientom chcącym oszczędzać *uśmiech*

Napisany przez Ronald18
Jedyną korzyść z posiadania konta w banku ludowym widzę w tym, że bank zawsze dba o swoje własne interesy.
Wyjaśnienie:
W 2006 roku zmarł mój ówczesny mistrz i zostawił na koncie firmowym kilka tysięcy euro. Żonie nie pozwolono uzyskać dostępu do konta, więc musiała sama pokryć koszty pogrzebu. Może to jeszcze być normalne, zwłaszcza że konto zostało zamknięte, a pieniądze przeniesiono na emeryturę, jednak od tego czasu na konto były dokonywane kolejne wpłaty, więc poza bankiem już nikt nie ma dostępu do konta. Perversem w tej sytuacji jest to, że bank stale wysyła wyciągi z konta z opłatami administracyjnymi do zmarłego, co oznacza, że bank stopniowo pochłania te zdeponowane pieniądze. Szczególnie okropne jest to, że żona już została bardzo dotknięta psychicznie ze względu na sposób śmierci męża, a teraz ciągłe przesyłanie wyciągów z adresem do zmarłego nieustannie ją krzywdzi. Ronald18

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata