Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Przemysł maszynowy CH była dobrą decyzją.

Napisany przez 2cybercrash
Wartości przemysłu maszynowego SWX nadal trzymają się dobrze pomimo rekordowych wartości indeksu. Na przykład Sulzer (trochę zbyt obfite), Schulthess, Fischer (potrzeba nadrobienia zaległości), Schindler (potrzeba nadrobienia zaległości, atrakcyjny pod względem wizualnym dzięki podziałowi 1:10). Te wartości okazały się dobrym wyborem na rok 2006, znacznie lepszym niż amerykańskie wysoki zysk, takie jak Intel/Dell/Yahoo, pomimo solidnych wyników finansowych i atrakcyjnej wyceny.

Napisany przez beat
Mamy wszelkie powody do radości z poprawy koniunktury! Ale wszyscy inwestorzy również gonią za trendem i kupują. Dla mnie - podobnie jak w niektórych branżach - ten pociąg już odjechał. Ci, którzy są w środku, mogą jeszcze trochę cieszyć się widokiem.

Napisany przez ADMCI4
pisze: SWX Maschinenbauwerte halten sich weiter trotz Indexhöchstständen beachtlich. So etwa Sulzer (etwas üppig), Schulthess, Fischer (Nachholbedarf), Schindler (Nachholbedarf, optisch attraktiv dank 1:10 Split). Diese Werte waren bisher eine gute Wahl für 2006, viel besser als US-Highblech wie etwa die endlos Intel/Dell/Yahoo-Baissegehatchten, trotz solider Gewinnausweise und attraktiver Bewertung.
Glauben Sie, dass bei Schulthess noch Kursavancen möglich sind? Der riesige Anstieg (der rein optisch an ABB erinnert), ist hier ziemlich unbemerkt vonstatten gegangen. Das PE ist bei 20 (nach UBSquotes), also noch teurer als Sulzer. G 7

Napisany przez 2cybercrash
Pytanie dotyczące Schulthess, niestety nie mam już teraz żadnego Schulthess, zbyt wcześnie zakończyłem inwestycję z imponującym zyskiem. Schulthess prognozuje około 30% wzrostu przychodów i poprawę zysków. PE wynosi obecnie 21. Dobrze prosperujący biznes z pompami ciepła ożywił wyobraźnię inwestorów. Widać, że teraz dołączyło kilka funduszy i banków, co czyni rozwój kursu akcji niepewnym. Wykres opuścił stabilny kanał trendu liniowego i rozpoczął zbyt stromy wybicie, co może skłonić do korekty; moje ceny zakupu to 450, jeśli ta strefa zostanie osiągnięta.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata