Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy zawsze potrzebna jest ubezpieczenie na życie z ryzykiem?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, jeśli chodzi o ubezpieczenia, jestem raczej oszczędny i nie wydaję więcej pieniędzy, niż jest to absolutnie konieczne. Dlatego też nie mam ubezpieczenia na życie, co moi przyjaciele uważają za rażące niedbalstwo. Mam Dom, jestem żonaty i mam dwoje dzieci. Dodatkowo mam ubezpieczenie na życie z elementem oszczędzania. Myślałem, że moja rodzina jest przez to wystarczająco zabezpieczona. Jeśli mylę się w tej kwestii, byłbym wdzięczny za kilka porad. Czy może jednak potrzebuję ubezpieczenia na życie?

Napisany przez Gerd
Cześć Decydujące jest, jak podchodzisz do tego, czy chcesz, by twoja rodzina mogła wpadnąć w finansowe tarapaty po twojej śmierci. Kwota świadczenia w twoim ubezpieczeniu na życie może być śmiesznie niska. Powinieneś usiąść z żoną i po prostu policzyć, jaki będzie zapotrzebowanie finansowe, jeśli twoje dochody nagle znikną. Jeśli Dom nadal jest w trakcie spłaty, należy uwzględnić pozostały dług. Jakie są dostępne oszczędności.

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Jeśli nadal masz kredyt hipoteczny, twoja żona może zostać zmuszona przez bank do całkowitej spłaty po twojej śmierci. Dzieje się tak zawsze, gdy bank nie ufa pozostałym osobom w realizacji umowy o spłacie. Jeśli nie ma dużych oszczędności, gniazdko może przepaść! W większości rodzin jedno z rodziców zarabia znacznie więcej niż drugie. Co najmniej ten główny żywiciel powinien zawsze zabezpieczyć się na wypadek śmierci. Dopóki jesteś zdrowy, istnieją bardzo korzystne oferty w bezpośrednich ubezpieczycielach, takich jak Ergo direct, Hannoversche Leben czy Europa. Wtedy ubezpieczenie śmierci na kwotę 100 lub 200 tysięcy euro jest łatwo dostępne! Pozdrowienia Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy Neuburg an der Donau

Napisany przez PI112
Cześć Panie Reibold, co właściwie powstrzymuje Pana przed zarejestrowaniem się i nie tylko działaniem jako gość na tym forum? Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Cześć PI112 System mnie zatrzymuje. Kilka razy próbowałem się zarejestrować, ale zawsze otrzymywałem poniższą odpowiedź: Przepraszamy, ale obecnie rejestracja jest niemożliwa. Kiedy się to zmieni, chętnie skorzystam z Twojej propozycji. Pozdrowienia Aleksander Reibold

Napisany przez admin
Cześć Panie Reibold, wygląda na to, że jest jakiś problem. Natychmiast się tym zajmę! Pozdrawiam, Admin

Napisany przez Mike Spezi
Ja, ja - Winny zawsze jest SYSTEM!! W kwestii: Jeśli nieruchomość jest wolna od długów, to ubezpieczenie ryzyka życiowego może nie być konieczne, ale nadal jest zalecane. Przecież posiadanie domu generuje także bieżące koszty, a modernizacje mogą być konieczne. Jeśli jesteś głównym źródłem utrzymania i stracisz dochód, może to, jak już opisali inni koledzy, mieć katastrofalne skutki. Suma ubezpieczenia na życie w przypadku śmierci prawdopodobnie nie byłaby wtedy wystarczająca. Nawiasem mówiąc, nie trzeba umierać, aby popaść w kłopoty. Nawet niezdolność do pracy, lub niepełnosprawność, bezrobocie mogą powodować podobne problemy. Co skłoniło pana Reibolda do zalecenia konkretnie koncernu ERGO, to pozostaje jego własną tajemnicą. Każdy specjalista wie, jakie silne ubezpieczenia kryją się za tą nową fasadą. Może to wywołać pewne zaniepokojenie!!! pozdrowienia mike

Napisany przez mega99
Cześć, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, zapytaj u ubezpieczyciela, jaka jest wysokość ubezpieczenia na wypadek śmierci. Następnie odejmij od tego długi (jeśli istnieją) związane z domem. Odejmij również koszty związane z wychowaniem dzieci do czasu, aż staną się dorosłe i samodzielne. Dodatkowo musisz uwzględnić utrzymanie swojej żony, jeśli nie pracuje albo zarabia za mało. To, czy w ogóle otrzymasz ubezpieczenie na życie, zależy od tego, czy masz jakieś choroby przewlekłe. Te najtańsze oferty reklamowane w mediach (za 4,95 € za 100 000 €) trafiają do bardzo niewielu osób. Pozdrowienia, Mega

Napisany przez Gerd
Cześć Dlatego podano cenę od 4,95 €. Nie ma problemu, jeśli zawierasz umowę w wieku 18 lat, a ubezpieczenie kończy się w wieku 40 lat. Pytanie teraz brzmi jedynie o sens tego.

Napisany przez risikoleben
ubezpieczenie na życie z ryzykiem jest konieczne, gdy utrzymuje się innych za pomocą swoich dochodów. ubezpieczenie na życie z ryzykiem może również być sensowne, gdy aktualnie nie ma się rodziny do utrzymania, a mianowicie wtedy, gdy rozważa się podejmowanie takiego kroku w przyszłości. Im niższy wiek wejścia, tym niższa składka.

Napisany przez Gerd
ubezpieczenie na życie nie jest wcale konieczne. Decyzję o tym, czy je zawrzeć, czy nie, musi podjąć każdy sam. Jedynym niezbędnym ubezpieczeniem dla przeciętnego Kowalskiego jest obowiązkowe OC samochodu, o ile ma samochód.

Napisany przez agfinanzen
Cześć! Czy potrzebna jest ubezpieczenie na życie z udziałem w ryzyku, to w końcowym rozrachunku kwestia wiary. Jednak jeśli jest się jedynym żywicielem rodziny, w większości przypadków warto rozważyć takie ubezpieczenie - i najlepiej zrobić to raczej wcześniej niż później, ponieważ im młodsza osoba jest przy zawieraniu umowy, a im mniej ma przewlekłych chorób, tym niższa jest składka ubezpieczeniowa. Porównanie ofert ubezpieczeń może pomóc w podjęciu decyzji. Z poważaniem, AG Finanzen Cieszymy się również z nowych znajomości na Facebooku!

Napisany przez Gerd
Nic innego nie powiedziałem. Porównanie ubezpieczeń jest w porządku. Ale jeśli podczas próbnej kalkulacji pojawia się tylko 3 uczestniczące firmy, to trochę mnie to zastanawia. Jedyną rzeczą, którą tutaj mogę porównać, jest cena. To jednak nie wszystko.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata