Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy grudzień to za późno na zmianę ubezpieczenia?

Napisany przez ADMCI4
Dotychczas nigdy nie słyszałem, że można ubezpieczyć swoje auto taniej w innych firmach ubezpieczeniowych. Nie wiedziałem także, że w swoim obecnym ubezpieczeniu można uzyskać tańsze stawki. Kiedy się o tym dowiedziałem, chciałem zadzwonić do swojego ubezpieczyciela i zapytać o to, ale znajomy powiedział mi, że jest to możliwe tylko do końca listopada. Czy naprawdę muszę czekać kolejny rok czy jest jakaś szansa, że wcześniej uda mi się przejść na tańszy plan?

Napisany przez neugierig
Jeśli otrzymałeś informację o podwyżce składek lub zmianie warunków taryfowych, w tym zmianie typu lub klasy regionalnej, to od momentu otrzymania tej zmiany masz prawo do specjalnego okresu wypowiedzenia się, który trwa 4 tygodnie. Jeśli nie minęły jeszcze te 4 tygodnie, to warto szybko to sprawdzić. Na podstawie Twojego opisu, posiadasz dość stary pakiet ubezpieczeniowy. Warto z dużym prawdopodobieństwem rozważyć zmianę. Pozdrawiam, frank ____________________________ Mój blog | Informacje o ubezpieczeniach z cennymi wskazówkami insiderskimi na temat oszczędzania | śledź mnie na Twitterze Popełnić błąd i go nie poprawić - to dopiero jest prawdziwy błąd.

Napisany przez Kruegerrand
Terminem ostatecznym jest zazwyczaj 30.11. dla ubezpieczenia samochodu. Jeśli składka zostanie podniesiona bez poprawy świadczeń, można również zrezygnować poza tą datą w ciągu 4 tygodni. Wystarczy skorzystać z kalkulatora porównawczego i nieco naciskać dotychczasowego dostawcę, wielu wtedy okazuje się współpracujących.

Napisany przez aliciamoreno
Wiele ubezpieczenia samochodowe ogłaszają podwyżki składek dopiero pod koniec roku ze względów taktycznych. W takich sytuacjach nadal możesz zrezygnować. Prawo do specjalnego wypowiedzenia umowy istnieje również w przypadku szkody.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata