Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Bójka psów, kto ponosi koszty weterynarza?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, ostatnio znalazłem się nagle w trakcie wielkiej bójki psów, w wyniku której mój słodki pies odniósł ranę po ugryzieniu. Chciałbym teraz wiedzieć, czy właściciel agresywnego psa nie powinien przynajmniej pokryć kosztów weterynaryjnych? Taką rekompensatę można chyba oczekiwać. W ogóle nie chcę rozmawiać o odszkodowaniach za cierpienie!!

Napisany przez Graufell
Pan odpowiada za swoje zwierzęta. Musi pokryć wszystkie koszty spowodowane przez swojego psa. Na przykład koszty weterynaryjne. Pan może zabezpieczyć się poprzez ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej właściciela psa. Kilka dni temu odkryłem ubezpieczenie mienia, które również obejmuje koszty weterynaryjne. Być może twoje też.

Napisany przez Kruegerrand
Prawie nie ma nic więcej do dodania. Po prostu, jeśli to było cenne zwierzę rasowe, które teraz ma bliznę i już nie może być prezentowane na wystawach, to należy się również odszkodowanie.

Napisany przez ADMCI4
Jeśli chodzi o dwa psy o podobnej sile i wielkości, moim doświadczeniem jest, że stosuje się zasadę 50:50. W rzadkich przypadkach cała wina zaatakowania zostaje przypisana właścicielowi większego psa, jeśli mniejszy pies jest znacznie słabszy od drugiego psa i został zaatakowany i zraniony przez większego psa. W rzeczywistości prowokacja mogła także wyjść od mniejszego psa. Sytuacja nigdy nie jest jasna. Dlatego sądy w większości przypadków – jeśli nie zachodzi żadna specjalna sytuacja – decydują o pokryciu kosztów w połowie. To tyle ode mnie z miłości do psów! Cześć.

Napisany przez Birgit
Myślę, że to zależy od powodu, dla którego doszło do bójki. Birgit

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata