Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy można przekroczyć limit konta Giro?

Napisany przez Xauberr
Cześć, Przeglądając różne fora i strony internetowe, zdecydowałam się tutaj dokładniej zapytać. Jak wiecie, zbliża się Boże Narodzenie, i chciałbym komuś kupić coś miłego. Niestety, w tej chwili nie mam dostępnych środków finansowych, ponieważ otrzymam moje pieniądze dopiero pod koniec miesiąca. Mam 18 lat i jestem klientem Sparkasse, gdzie mam konto oszczędnościowe. Obecnie pracuję jako długoterminowy stażysta w firmie. (Do 31.08.2011) Następnie rozpocznę tam moje szkolenie od 01.09.2011. Podczas mojego stażu otrzymuję wynagrodzenie miesięcznie. Chciałbym teraz dowiedzieć się, czy mogę przekroczyć stan konta oszczędnościowego do końca miesiąca. O około 100-150€. I co mnie czeka, jeśli przekroczę stan konta oszczędnościowego. Ponieważ jest weekend, nie mogę pójść do banku i zapytać od razu. A w poniedziałek musiałabym złożyć zamówienie, żeby mój prezent dotarł na czas. Bardzo cieszę się z Waszej pomocy i informacji. Z poważaniem

Re: Czy można przekroczyć limit konta Giro?

Napisany przez 2Bolitho
Niespławione przekroczenia nie tylko są kosztowne, ale mogą również sprawiać wiele kłopotów. Na przykład, gdy Sparkasse nie wykonuje zleconej na stałe płatności z powodu przekroczenia limitu lub podobnych sytuacji. Konsultacja to absolutne minimum. Ale nawet wtedy i tak jest drogo. Nawet drożej niż w przypadku przekroczenia limitu debetowego. Dochodzi do tego jeszcze czynnik psychologiczny. Po pierwszym przekroczeniu, za drugim razem już nie jest tak źle. W końcu przyzwyczajamy się. To nie może być lekceważone, nawet jeśli pierwsze przekroczenie było może wynikiem krótkotrwałego działania z dobrych motywów. Być może istnieje możliwość obdarowania czymś innym?! Bo Boże Narodzenie nie zawsze musi oznaczać długi...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata