Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy ocena zdolności kredytowej pogarsza się w wyniku zapytań o kredyt?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie! Mam 34 lata i oprócz debetu rozliczeniowego mam również kredyt ratalny w wysokości 6 800 euro. Ponieważ wydaje mi się on dość drogi ze względu na odsetki, chciałbym go przenieść lub spłacić innym kredytem. Jednakże musiałbym zapytać kilka banków, jakie warunki byłyby dla mnie osobiście. Czy te zapytania kredytowe są zapisywane w Schufie? Czy to wpłynie negatywnie na moją zdolność kredytową ogólnie, czy dopiero wtedy, gdy faktycznie dojdzie do zawarcia umowy?

Napisany przez 2Escorpio
Alli2408 pisze: Cześć ludzie! Mam 34 lata i oprócz debetu dyspozycyjnego mam również kredyt ratalny w wysokości 6 800 euro. Ponieważ wydaje mi się, że jest on dość drogi ze względu na odsetki, chciałbym go przenieść albo spłacić innym kredytem. Ale musiałbym zapytać kilku banków, jakie warunki byłyby dla mnie indywidualnie. Jednak czy te zapytania kredytowe nie będą przechowywane w Schufa? Czy w ogóle wpłynie to negatywnie na moją zdolność kredytową, czy dzieje się to tylko w przypadku zawarcia umowy?
Nie do końca, zapytania są przechowywane przez 4 tygodnie, a potem nie są już widoczne. Ogólnie rzecz biorąc, nie pogarsza to zdolności kredytowej, ALE banki widzą wszystkie zapytania w ciągu 4 tygodni i jak je oceniają zależy tylko od doradcy. esco

Napisany przez drudinac

Jaein, zapytania są przechowywane przez 4 tygodnie, a następnie przestają być widoczne. Ogólnie rzecz biorąc, nie pogarsza to zdolności kredytowej, ALE banki widzą wszystkie zapytania w ciągu 4 tygodni i jak to oceniają, zależy wyłącznie od doradcy.

esco

cześć, czy dotyczy to również Austrii czy tylko Niemiec?
i skąd dokładnie wiesz?

Napisany przez Torte83

cześć, czy to również dotyczy Austrii, czy tylko Niemiec?
i skąd dokładnie wiesz?

Zapytania są przechowywane przez 12 miesięcy. Od wczoraj mam dostęp do konta online Schufa, gdzie można sprawdzić swoją bieżącą zdolność kredytową. W zeszłym roku złożyłem zapytanie dotyczące samochodu, które nadal jest widoczne. W tekście informacyjnym jest napisane, że zostanie przechowywane przez 12 miesięcy i także kiedy zostanie usunięte. Nie jestem jednak pewien, czy to samo dotyczy Austrii.

Nie ma to wpływu na zdolność kredytową, ale z pewnością robi złe wrażenie na doradcy, jeśli widzi tam 30 zapytań. Albo widzi to inaczej, że teraz musi zaoferować świetną ofertę, żebyś coś wziął. Oczywiście tylko przy odpowiedniej ocenie.

Napisany przez drudinac

Zapytania są przechowywane przez 12 miesięcy. Mam od wczoraj dostęp do konta online w Schufa, gdzie można sprawdzić swoją aktualną zdolność kredytową. W zeszłym roku złożyłem zapytanie dotyczące samochodu, które nadal jest dostępne. W tekście informacyjnym jest napisane, że jest przechowywane przez 12 miesięcy i kiedy zostanie usunięte. Nie mogę jednak potwierdzić, czy to samo dotyczy Austrii.
Nie ma to wpływu na zdolność kredytową, ale na pewno sprawia kiepskie wrażenie na doradcy, jeśli jest tam 30 zapytań. Albo może on uważać, że teraz musi zrobić najlepszą ofertę, abyś coś zaakceptował. Oczywiście, tylko przy odpowiednim wyniku.

Czy ta przynależność do Schufa jest płatna?
Jeśli tak, ile to kosztuje, obecnie sprawdzam, czy jest to także możliwe w naszym kraju (KSV) Austriackie Stowarzyszenie Ochrony kredytu.

Napisany przez Torte83

Czy członkostwo w schufa jest płatne?
Jeśli tak, to ile, sprawdzam czy to także u nas działa (KSV) Austriacki Związek Ochrony Kredytowej

Tak! Zapłaciłem 12 euro (oferta) za dożywotni dostęp.

Napisany przez 6Bankkaufmann
www.meineschufa.de
Jednakże 12,00 EUR to nadal stara dobra cena i już nieaktualna.

Napisany przez Torte83
Nie, nadal aktualne. Jednakże, zabrałem 50 centów, więc kosztuje 12,50 euro. Podczas rejestracji po prostu użyj kodu kuponu Einblick. Następnie, kiedyś anuluj usługę aktualizacji na 100 dni, w przeciwnym razie co roku naliczane będą 10 euro.

Aktualizacja: Właśnie zauważyłem, że normalnie nie można trafić na tę stronę z wpisywaniem kodu kuponu. Jednak strona jest nadal aktywna poprzez bezpośredni link.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak więc jeśli link na twojej stronie nie działa, każdy zainteresowany może również skorzystać z mojej strony internetowej. Tam kosztuje to również tylko 12,50 EUR, jeśli wpiszesz słowo z kodem rabatowym Baufinanzierungsland.
Nie chcę tutaj robić reklamy. Ale jeśli inny link nie działa, tutaj można też uzyskać darmowy dostęp do Schufy za 12,50 EUR.
Informacje dotyczące Schufy na temat finansowania nieruchomości w internecie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata