Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Banki internetowe - pułapka, kiedy konto jest zablokowane.

Napisany przez e449
Cześć wszystkim, jestem przekonanym klientem dużej frankfurckiej banku bezpośredniego, kredyty hipoteczne, darmowe pieniądze w każdym bankomacie, tanie gotówki na całym świecie, itd. itp. Tylko teraz wpadłem w pułapkę. Mieliśmy wspólne konto (konto LUB), ale moja żona przestała być moją żoną, odwołała (na zalecenie swojego prawnika) wspólną, nieograniczoną dyspozycję, konto stało się kontem I, i nagle kran z pieniędzmi został zamknięty, dla obojga !! Wszystkie karty natychmiast straciły ważność, bankowość internetowa została zablokowana, dyspozycje można było wydawać tylko przy obu podpisach na kartce papieru. Dochody nadal wpływały na konto, ale nikt nie mógł do nich dotrzeć. W zasadzie bylibyśmy w takiej samej sytuacji w banku stacjonarnym. Po pewnym czasie postanowiliśmy zmienić konto z powrotem na konto LUB, aby je podzielić i wypłacić, wysłaliśmy list z oryginalnymi podpisami do banku, i wtedy zaczyna się koszmar: Infolinia banku jest kompletnie przytłoczona tą problematyką, udzielane są informacje, które są później odwoływane, przesyłane są PIN-y, które od razu są uznawane za nieważne, czysty chaos !! Dzisiaj, po ponad 8 dniach od otrzymania listu w banku, mogłem po raz pierwszy dysponować swoim kontem osobistym, przekazywać pieniądze na inne konta. Rachunek papierów wartościowych nadal jest zablokowany. Tak wyglądają radości z posiadania taniego konta w banku bezpośrednim. Jestem gotowy od teraz płacić za prowadzenie konta i wtedy w dniu X skoczyć na nich do kasy.

Napisany przez 2Escorpio
Po krótkim doświadczeniu z bankiem internetowym (kilka lat temu) zawsze byłem przeciwny bankom internetowym. Dopóki wszystko działa, jest dobrze... jeśli coś nie działa, występują jakieś przypadki specjalne lub coś nie działa po terminie... to jest duży problem.

Napisany przez Birgit
Cześć, dlaczego po separacji nie założyliście oddzielnych kont bankowych? To przecież podstawowy krok po separacji. Pozdrawiam, Birgit

Napisany przez Marimore
@ Birgit: Tak, zastanawiałem się nad tym samym, ale bank w takiej sytuacji nie powinien być przytłoczony, prawda? Ale jeśli coś się nie uda, to bezpośredni kontakt z żywym pracownikiem na miejscu jest bezcenny... Pozdrawiam, Mari

Napisany przez 2Escorpio
Birgit pisze: Cześć, dlaczego po rozstaniu nie założyliście osobnych kont bankowych? To przecież powinien być pierwszy krok po rozstaniu. Birgit
No cóż, nie wiem, czy pierwszym krokiem po rozstaniu jest rozdzielenie rachunków bankowych. Dla mnie nie byłoby to teraz najważniejsze.

Napisany przez Marimore
Escorpio pisze: No cóż, nie jestem pewien, czy pierwszym krokiem po zerwaniu powinno być rozdzielanie konta bankowego. Dla mnie teraz nie jest to najważniejszy punkt.
to na pewno prawda, ale niestety ostatecznie płaci się nie tylko emocjonalnie, ale także finansowo... na wszystkich poziomach to straszna sprawa! z poważaniem Mari

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata