Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Co robią banki przy zajęciu komorniczym?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Kochani, Ponieważ nie płaciłem mandatów przez miesiące, niestety teraz doszło do zajęcia moich pieniędzy. Oznacza to, że zostało mi to zapowiedziane, ale jeszcze nic się nie stało. Zarabiam 934 euro miesięcznie, które trafiają na moje konto osobiste. Chciałbym się przygotować na wypadek zajęcia. Czy możecie mi powiedzieć, jak dokładnie to wygląda? Do jakiej kwoty w ogóle można zająć moje wynagrodzenie i jak bank musi postępować? Czy powinien mnie poinformować, abym mógł ewentualnie przelać pieniądze gdzie indziej. Jakie są dokładnie obowiązki banku w przypadku zajęcia? Pozdrowienia, Roman

Napisany przez 2Escorpio
Cześć... możesz po prostu zmienić swoje konto na konto P-konto ze względu na swoje wynagrodzenie. Nic nie może zostać zablokowane ani przeprowadzone z konta, które zostaje otwarte, a nie zablokowane, jak zwykle. esco

Napisany przez ADMCI4
Ale uwaga! Grozi areszt z zastosowaniem przymusu, jeśli w ogóle nie zareagujesz.

Napisany przez 2Escorpio
Della pisze: Ale uwaga! Grozi areszt z zabezpieczeniem, jeśli w ogóle nie zareagujesz.
W przypadku długów publicznych sprawa się szybko załatwia. Ale są oni również bardzo elastyczni jeśli chodzi o spłatę, nawet jeśli musisz płacić 5 euro miesięcznie przez 10 lat. Przecież to Twoje pieniądze za odsetki.

Napisany przez Birgit
Roman, skontaktuj się jak najszybciej z odbiorcą płatności i uzgodnij harmonogram spłaty ratalnej. Birgit

Napisany przez amigo
Cześć Romanie, tutaj znajdziesz aktualną tabelę zajęć komorniczych: https://www.akademie.de/online-lernen/finanzen-recht/pfaendungstabelle-und-pfaendungsfreigrenzen-2009-2011 Niemniej jednak zalecam ci również negocjowanie raty.

Napisany przez 2Escorpio
amigo pisze: Cześć Romanie, tutaj znajdziesz aktualną tabelę zajęcia komorniczego: Tabela zajęć komorniczych i progi wolne od zajęć 2009 - 2011 - nauka online na akademii.de Niemniej jednak zalecam negocjacje w sprawie spłaty ratami.
To jednak aktualnie nie ma związku z zajęciem komorniczym z konta P.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata