Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy dzieci są zawsze objęte ubezpieczeniem OC?

Napisany przez ADMCI4
Cześć... Od moich dziewiętnastu lat mam ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Od trzech lat żyję teraz tylko z moim synem i zastanawiam się, czy automatycznie jest on również ubezpieczony w tej polisie. Wcześniej nie była to dla mnie kwestia, ale teraz coraz częściej wyrusza na poszukiwania i mógłby wtedy coś zniszczyć. Czy moje ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej by to pokryło?

Napisany przez neugierig
Cześć BlueRose, w ubezpieczeniach odpowiedzialności cywilnej istnieją taryfy ubezpieczenia indywidualnego, które nie obejmują żadnych dodatkowych osób, również dzieci. Dlatego powinnaś sprawdzić swój polisę ubezpieczeniową lub najlepiej zapytać swojego agenta ubezpieczeniowego, w jaki sposób jesteś obecnie ubezpieczona. Jeśli twój syn nie jest jeszcze objęty ubezpieczeniem, powinnaś to zmienić. To już nie jest takie drogie. Nie powinno kosztować Cię więcej niż 60,00 € rocznie bez żadnej udziału własnego. Pozdrawiam, frank ____________________________ Mój blog | Informacje na temat ubezpieczeń z cennymi wskazówkami od inspektora do oszczędzania | śledź mnie na Twitterze Popełnić błąd i go nie skorygować - to dopiero jest prawdziwy błąd.

Napisany przez Gerd
Cześć Jeśli twój syn ma poniżej 7 lat, to mogą pojawić się problemy, jeśli spowoduje szkodę.

Napisany przez ADMCI4
Gerd pisze: Cześć Jeśli twój syn ma mniej niż 7 lat, mogą wystąpić problemy, jeśli spowoduje szkodę.
@ BlueRose: Proszę upewnij się, że niestrafnosć jest uwzględniona w ubezpieczeniu, jeśli w Twoim domu są osoby niestracone. W większości przypadków dzieci są ubezpieczone, jeśli polisa odpowiedzialności cywilnej jest oznaczona jako Rodzina. Aby być naprawdę pewnym, zadzwoń do ubezpieczyciela i zapytaj albo napisz, aby uzyskać pisemne potwierdzenie (jako dowód). Pozdrowienia Alexander Irmscher

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata