Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: wypadek sportowy

Napisany przez bjoern26
@all Mam następujący problem. Około rok temu podczas oficjalnego meczu piłki nożnej przypadkowo złamałem nos przeciwnikowi. Teraz się odezwał i powiedział, że klub nie chce zapłacić, a on nie chce zgłaszać tego do swojego prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego ze względu na zniżki. Chce mnie pociągnąć do odpowiedzialności osobistej. Czy może mnie osobiście pociągnąć do odpowiedzialności czy jak to działa? Dzięki! Pozdrawiam, Björn

Napisany przez Gerd
Nie może osobiście obciążyć ich odpowiedzialnością. Każde stowarzyszenie ma ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej, które wypłaca odszkodowanie w takich przypadkach. Następnie ubezpieczyciel zbada kwestię winy i podejmie decyzję, czy wypłacić odszkodowanie. Jeśli chce jedynie nie obciążać swojego budżetu, ma złe karty.

Napisany przez ADMCI4
Zazwyczaj taka sytuacja uważana jest za szkodę uboczną w piłce nożnej. Odpowiedzialność cywilna nie występuje, niezależnie od tego, czy istnieje na to ubezpieczenie czy nie. Może pan zadzwonić do swojego prywatnego ubezpieczyciela odpowiedzialności cywilnej i zapytać. Prawdopodobnie odmówią jakiejkolwiek odpowiedzialności ze strony pana, ponieważ każdy, kto uczestniczy w meczu piłki nożnej, musi się liczyć z potknięciem. Pozdrawiam Alexander Reibold

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata