Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Nestle

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Jak będzie dalej z Nestle, zwłaszcza po wypłacie dywidendy? Czy cena akcji będzie dalej spadać czy zacznie rosnąć? Wszedłem po cenie 390 CHF i od tego czasu kurs spada. Czy powinienem teraz dokupić po cenie 381 CHF, czy raczej pytanie, czy będą dalej spadać? Dzięki za informacje i opinie.

Napisany przez speedskater
Cześć Harry! Przejmę teraz część obowiązków od Cybercrasha, aby nie spędził tego niedzielnego dnia w zepsuciu nastroju! :lol: Serdecznie witamy na portalu giełdowym Salamandra. Jako że jesteś nowy, chciałbym dać Ci kilka wskazówek. W tym forum zwraca się większą uwagę na powagę niż w innych, dlatego ważne jest przestrzeganie pewnych zasad zachowania. Na przykład, na jedno zagadnienie otwiera się jeden wątek. Ten dotyczący Nestle (i Kardex) znajdziesz na drugiej stronie. (Skorzystaj z funkcji wyszukiwania) Warto również zapoznać się z regulaminem forum! (Ogłoszenia i nowości ->Regulamin forum) Tak więc serdecznie witam na forum, miłego wieczoru speedskater

Napisany przez Dany1
Harry pisze: Cześć co dalej z Nestle, zwłaszcza po wypłacie dywidendy? Czy będą się obniżać czy znowu będą rosnąć? Wszedłem po cenie 390,-- CHF i od tego czasu kurs spada. Czy powinienem teraz dokupić po cenie 381,-- CHF, czy raczej pytając, czy dalej będą spadać? Dziękuję za informacje i opinie.
HH (Cześć Harry) Zapomnij o dokupowaniu, musiałby być już spory zamieszanie. Od Twojego zakupu kurs spadł tylko o niewiele ponad 2%! To zdecydowanie za wcześnie, aby kupować. Dokupywać powinno się dopiero, gdy kurs spadnie o 20%, 2-3% to tylko codzienne wahania. Nie ma sensu. Co tak naprawdę dzieje się w Nestle? Kto wpadł na pomysł, żeby zatrudnić w radzie nadzorczej Nelly Wenger? Akurat tę rozrzutną z Expo 02. Co ona ma wspólnego z międzynarodową firmą? Wszystko kumoterstwo? Z pewnością... a teraz dla ponownego wprowadzenia Cahier zatrudniła starego znajomego: Jean Nouvel, gwiazdorskiego architekta, który był już beneficjentem naszych milionów podatników na Arteplage w Murten... A propos, szefem Cahier Nelly jest Müller...Rainer Müller, również był aktywny na Expo jako obrońca marketingu i potem haha, pracował w Mystery Park w Interlaken. Zapewne brakowało tam pieniędzy na zwolnienie go, więc został w Nestle. Czyli wszyscy trzej byli na Expo i teraz wszyscy trzej pracują w Nestle albo otrzymali dobrze płatne posady od Nestle... To śmierdzi i będę unikać akcji Nestle i czekolady Cahier w przyszłości.

Napisany przez Hans
speedskater pisze: Cześć Harry, Możesz również zapoznać się z zasadami Forum! (Ogłoszenia i nowości -> Forum-Knigge) W tym duchu serdecznie witam cię na forum Miłego wieczoru, speedskater
Zarozumialec :lol:

Napisany przez ADMCI4
dla mnie nesn po prostu jest zbyt drogi. Miejsce świetnie sobie radziło w ciągu ostatnich 10 lat, ale teraz straciło siłę. Wzrost o 5% nie uzasadnia tego wzrostu.

Napisany przez 2cybercrash
Do załogi Nestle koniecznie musi zostać dodany Radca Nadzorczy Alt-Były-Kasjer-Państwowy Kasper-Villiger, w przeciwnym razie grono nieuważnych niszczycieli pieniędzy podatników nie byłoby kompletnie. Ta sama osoba zasiada również w dobrze opłacanym Radzie Nadzorczym Swiss Re, co jest korzystne dla rad nadzorczych, ale złe dla akcjonariuszy.

Napisany przez speedskater
Hans pisze: Pretensjonalni :lol: Cytat od speedskater Cześć Harry Również kodeks forum mógłbyś sobie przyswoić! (Ogłoszenia i nowości ->Kodeks forum) W tym duchu serdecznie witam na forum Miłego wieczoru speedskater
Przeszedłem tylko innym przed siebie! :lol:

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Do załogi Nestle koniecznie trzeba dodać członka zarządu, byłego ministra finansów - Kaspera Villigera, inaczej święto impertynentnych niszczycieli miliardów podatkowych. Ta sama osoba jest również członkiem dobrze opłacanego zarządu Swiss Re, co jest korzystne dla członków zarządu, ale szkodliwe dla akcjonariuszy.
Dzięki za wskazówkę, drogi Cybercrashu, z tą bandą Nestle powinna faktycznie produkować środek przeczyszczający, jeśli odpowiednio to zapakują, mogłoby to być wielkim hitem sprzedażowym... :mrgreen: PS: serdeczne podziękowania za przepiękną pocztówkę z Lucerny, bardzo mnie to ucieszyło!

Napisany przez richard100
Cześć Dany Twoje zdjęcie nie do końca odpowiada rzeczywistości. Wenger kiedyś wyglądała tak. Ostatnio widziałem ją w wywiadzie. Prawdopodobnie po rygorystycznej diecie schudła pewnie 30 kg, teraz można ją bez wątpienia nazwać piękną. Budzi to mój szacunek, ponieważ u większości z nas ten rozwój odbywa się w innym kierunku :mrgreen: Pozdrowienia Rich

Napisany przez Dany1
richard100 pisze: Cześć Dany Twoje zdjecie nie do końca odzwierciedla rzeczywistość. Wenger kiedyś tak wyglądał. Ostatnio ją widziałem w wywiadzie. Prawdopodobnie dzięki surowej diecie straciła pewnie 30 kg, teraz mógłbym ją nazwać piękną. To wzbudza mój szacunek, bo u większości z nas ten rozwój zmierza w innym kierunku :mrgreen: Pozdrowienia Rich
Właściwie masz rację, Rich... u większości idzie to w odwrotnym kierunku... Ale w przypadku Nelly nie mogło iść w odwrotnym kierunku, ponieważ była już szeroka na 1,50 i wysoka na 1,50. Spotkałem ją na koncercie rockowym o 2:00... moja żona mi ją przedstawiła... Czyżby teraz popijała tylko mleko w proszku Nestlé?? [img=left]https://www.boersenportal.ch/forum/userpix/9_nelly_1.jpg[/img]

Napisany przez Dany1
richard100 pisze: Cześć Dany Twoje zdjęcie nie do końca odpowiada rzeczywistości. Wenger kiedyś tak wyglądał. Widziałem ją ostatnio w wywiadzie. Prawdopodobnie dzięki surowej diecie straciła pewnie 30 kg, teraz zdecydowanie można ją nazwać piękną. To budzi mój szacunek, bo u większości z nas ta ewolucja zmierza w innym kierunku :mrgreen: Pozdrowienia Rich
Dany1 pisze: Właściwie masz rację Rich... u większości zachodzi odwrotnie... ale w przypadku Nelly nie mogło to iść do tyłu, bo była już szeroka na jednym metrze pięćdziesiąt i wysoka na metr pięćdziesiąt. Spotkałem ją na koncercie rockowym o 2:00 rano... moja żona mi ją przedstawiła... Czyżby teraz pijała tylko mleko w proszku od Nestle??

Napisany przez Dany1
Dany1 pisze: Cytat od richard100 Cześć Dany Twoje zdjęcie nie do końca odzwierciedla rzeczywistość. Wenger kiedyś wyglądał inaczej. Ostatnio widziałem ją w wywiadzie. Prawdopodobnie dzięki surowej diecie straciła pewnie 30 kg, teraz można by ją nawet nazwać atrakcyjną. Budzi to mój szacunek, ponieważ u większości z nas ten proces zachodzi w przeciwnym kierunku :mrgreen: Pozdrowienia Rich W zasadzie masz rację, Rich... u większości osób zachodzi odwrotnie... ale w przypadku Nelly nie mogło się to odwrócić, ponieważ była już 1,50 m szeroka i 1,50 m wysoka. Spotkałem ją na koncercie rockowym o 2:00... moja żona mi ją przedstawiła... nie poznałbym jej. Czyżby teraz pijała tylko mleko w proszku Nestlé??
Dany1 pisze:

Dzisiejszy kurs SMI trochę zniekształca obraz. Nestle dzisiaj ex Div. Jako ciężarowy gracz na SMI, ciągnie go w dół. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim Ponieważ jak wiadomo Nestle zazwyczaj radzi sobie bardzo dobrze przed ogłoszeniem wyników, wierzę, że tym razem będzie podobnie. Ponadto w ciągu ostatnich dni papierki również rozwijały się poniżej przeciętnie. Życzę wszystkim Wesołych Świąt Wielkanocnych i udanych dni.

Napisany przez Hans
Czy ona teraz tylko siorbie mleko w proszku Nestle? ?? ************************************************** ******** Nie, ona je Cailler-Schoggi - jest niesamowicie droga, więc się je mniej... :lol: 14:27 16.04.2006 Nestle przestał dostarczać Dennerowi czekolady Cailler Czekolada Cailler koncernu spożywczego Nestle nie tylko dostała nowe opakowanie, ale też podrożała. Ponieważ dyskont Denner nie zaakceptował podwyżki cen, przestał jej dostarczać. Denner stawia opór. Reklama Reklama [sda] - W dwustronnych ogłoszeniach prasowych w niedzielnych wydaniach gazet dyskont apeluje do swoich klientów o zrozumienie, że nie oferuje już czekolady Cailler. Opakowanie wymagające dużego nakładu pracy i ekologicznie nieuzasadnione skłoniło Cailler do nieuzasadnionej i jednostronnej podwyżki cen. Ponieważ Denner nie zaakceptował tego, nie będzię już dostarczany. W wywiadzie opublikowanym w SonntagsBlick szef Dennera, Philippe Gaydoul, podkreśla: Design nowej czekolady Cailler to gimmick marketingowy, który generuje masę zbędnego opakowania. Gaydoul krytykuje także komunikację ze strony Nestle. Nelly Wenger, szefowa Nestle w Szwajcarii, publicznie kilkakrotnie podkreślała, że nowo wprowadzone produkty Cailler nie będą droższe. A teraz wydaje się sugerować, że handel jest odpowiedzialny za podwyżkę cen. To naprawdę nie tak. Denner mówi o podwyżce cen o 8 procent. Według Nestle ceny wzrosły jedynie o 0,8 procent z powodu wyższych kosztów surowców. W przypadku Dennera warunki dostaw zostały zmienione, aby osiągnąć równościowe traktowanie wszystkich klientów. Gaydoul twierdzi, to nie do przyjęcia. Nestle nie może po prostu podejść i powiedzieć: Zauważyliśmy, że przez lata czerpaliście zyski, teraz to skorygujemy. Denner chce sprzedawać czekoladę Cailler, ale po tych samych warunkach co dotychczas. W przeciwnym razie nie będziemy podjąć dalszego wysiłku, aby ponownie mieć dostawę czekolady Cailler. Należne kwoty za dostarczone towary zostaną opłacone, ale bez podwyżki o 8 procent. https://de.bluewin.ch/news//wirtschaft/news/20060416:brd136

Czy Denner przyczynił się do tego? ? Mimo to mam pewne wątpliwości, czy to wprowadzenie zadziałało tak dobrze. Nie kupiłem żadnej. Osobiście wolę czekoladę Lindt. Pozdrowienia, Rich Story: Nestlé: Cailler of Switzerland z powodzeniem wprowadzony Vevey (AWP) - Wprowadzenie czekolady Cailler of Switzerland przez Nestlé SA zakończyło się sukcesem. Sukces naszych nowych produktów w oczach konsumentów znacząco przewyższa nasze wysokie oczekiwania - jak cytowana w komunikacie prasowym z piątku mówi Nelly Wenger, dyrektor generalny Nestlé Suisse SA. Na przykład w pierwsze cztery tygodnie sprzedano 2,5 raza więcej Frigor Carres niż w poprzednim roku, jak pokazują najnowsze wyniki badań rynkowych.

Napisany przez ADMCI4
Jeśli produkt A został sprzedany 2,5 raza więcej, to prawdopodobnie produkt B został sprzedany znacznie mniej. Nie sądzę, że ludzie po prostu zjedli więcej czekolady niż w zeszłym roku. Jeśli teraz produkt B również pochodzi od Nesn, cała akcja była na zero, ale jeśli produkt B pochodzi od konkurencji, to akcja była dla Nesn udana.

Napisany przez Dany1
peitschi pisze: Jeśli produkt a został sprzedany w ilości 2,5 razy większej, to prawdopodobnie produkt b został sprzedany w znacznie mniejszej ilości. Nie sądzę, że ludzie po prostu zaczęli jeść więcej czekolady niż w zeszłym roku. Jeśli produkt b również pochodzi od Nesn, cała akcja była grą o sumie zerowej, jeśli jednak produkt b pochodzi od konkurencji, akcja była sukcesem dla Nesn.
Nelly Martinetti wydaje się sięgnęła do sztuczek...ale proszę, nie z nami. Przy wprowadzaniu nowego produktu dodatkowe metry kwadratowe z wyświetlaczami są umieszczane w sklepach, z pewnością tak było w sklepach Coop. Nestle z pewnością sprzedało więcej towaru do sklepów niż w zeszłym roku, nikt nie kwestionuje tego faktu. SPRZEDAŻ DO SKLEPÓW...czy spływ był również dobry? Nie, na to postawię Migrosowski zajączek wielkanocny... ach tak, przez zajęczka wielkanocnego... Wielkanoc była w zeszłym roku w marcu, a w tym roku w połowie kwietnia. Czekolada została więc świadomie wprowadzona na Wielkanoc, aby osiągnąć lepsze wyniki sprzedaży. Takie oświadczenia firm powinny zawsze być kwestionowane, nie tylko w przypadku Nestle.

Prawdopodobnie ze względu na obfite obciążenia opcji i szybkie prognozy z celem wzrostu do 4xx, kurs spada w tanecie słabości. Mała paczka została złapana po 373,25, dwukrotnie więcej sprzedających.

Napisany przez Dany1
To jak Lüthi i Blanc, ale prawdziwe... https://www.nestlesuisserealnews.blogspot.com/ oto fragment: Pocieszające jest, że inni pracownicy Nestle oceniają sytuację podobnie. Od czasu, gdy Pani Wenger objęła władzę w Nestle, atmosfera w miejscu pracy doznała gwałtownego spadku. Prawie nikt, poza kręgiem przyjaciół wokół Pani Wenger, nie jest już szczególnie zmotywowany. Wielu pracowników, z którymi rozmawiam, podaje dzień wypłaty jako jedyną motywację do pracy w Nestle. A także w ciągu ostatnich lat ta motywacja faktycznie spadła. Pani Wenger wyraźnie jest gotowa poświęcić wszystko dla swojego osobistego sukcesu, zwłaszcza dobrych pracowników. Trudno oszacować, ile wiedzy stracono w tej sytuacji, ale na pewno pozostawi to głębokie ślady w Nestle i kosztować ogromną fortunę. Ale skoro pracownicy to tylko koszt, nieprawdaż? Zwolnienia nie uniknęły tylko Frisco, również gdzie indziej pracownicy, którzy odchodzą od Nestle, nie są już zastępowani. Małe firmy znowu zapłacą rachunek, a Pani Wenger zostanie wyróżniona hojną odprawą. Wiadomość od: Anonymous

Cześć Dany Dziękuję za Twój wkład. Pracownicy mogą tylko mieć nadzieję.: Lepiej przykry koniec niż bez końca. Gratulacje dla Dennera. ? Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Hans
Nelly już w kłopotach... https://www.sonntagszeitung.ch/dyn/news/wirtschaft/641293.html Wyciąg: Berner profesor marketingu widzi czarno dla Wengera Przynajmniej jeśli chodzi o nowe pozycjonowanie marki Cailler, Wenger nie ma już powrotu. Jeśli chodzi o opakowanie, nie może sobie pozwolić na wycofanie, ponieważ fabryka czekolady w Broc FR została przystosowana do produkcji kolorowych plastikowych pokrywek. Dalsze dostosowania są możliwe tylko w reklamie. W zeszłym tygodniu SonntagsZeitung napisał, że sprzedaż firmy Nestle z marką Cailler spadła tylko w maju o 32 procent, a w miesiącach od stycznia do maja o niemal 20 procent. W tym samym okresie przepozycjonowanie marki Cailler kosztowało firmę Wengera 10 milionów franków. Profesor marketingu z Berna, Kühn, mówi: „Mogę sobie wyobrazić, że stanowisko Nelly Wengera jest teraz zagrożone”. Co więcej, nowa koncepcja Cailler ma „najwyższy priorytet dla firmy”, jak mówi kierowniczka projektu Nouvel Letourneur. W dniu 20 czerwca, podczas otwarcia ścieżki dla zwiedzających w Broc, dyrektor koncernu Brabeck pozuje demonstracyjnie z ramieniem na ramieniu z Wenger.

W każdym razie od maja po raz pierwszy ponownie możliwe do handlu na słabej podstawie, z 360, najniższa podstawa to 373, dzisiaj za 388.25. Jest kolejna pozycja, kiedyś ponownie zostanie przekroczona granica 400.

Wiele się mówi o Nestlé (nie jestem wyjątkiem), ale jak dotąd nikt nie wspomniał, że w tym dniu Rotegrütze Nestlé osiągnęło nowy kurs wynoszący 390. Cel to 400. Jeden z nielicznych poszukiwanych papierów, tak jak w recesji 2000-2004, dzisiaj spisuje się lepiej niż metale szlachetne, surowce, wartości energetyczne, cokolwiek. Mam tylko jeszcze pozycję wejścia 385, dolna została sprzedana po 388. Dzisiaj otrzymuję jeszcze zwrot wartości nominalnej od Syngenty i skromną sumę od UBS. Zbieram to wszystko chętnie w tej giełdowej psycho-wojnie. Czy jest coś lepszego od globalnej amerykańsko-żydowskiej finansowej sieci terroru?

Napisany przez ADMCI4
cybercrash pisze: Nie ma nic lepszego niż globalna amerykańsko-żydowska sieć terroryzmu finansowego?
Co proszę?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nestle wydaje się nie być bardzo atrakcyjnym tytułem na forum. Niemniej jednak wspomnij mimochodem, że kurs osiągnął dziś poziom 400 pod koniec sesji. Nowa top formacja, niezbyt długa, przynajmniej podczas gdy akcje defensywne są w modzie w USA, zaczyna się rysować. Trzymam tylko mały pakiet akcji, który pozwalam dryfować na falach.

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Nestle wydaje się niezbyt atrakcyjnym tytułem na forum. Niemniej jednak wypowiedz się pobieżnie, że kurs osiągnął dziś poziom 400 pod koniec sesji. Nowa formacja szczytu, niezbyt długa, przynajmniej dopóki papiery wartościowe są w fazie defensywnej w USA, jest zarysowana. Trzymam tylko małą pozostałość, która pozwalam płynąć na falach.
dzięki cybercrash, to poszło szybko albo Nelly jest na podwójnej wakacji i przez 4 tygodnie nie wylewa się pieniędzmi, albo ludzie doceniają doskonałą pracę siostry Alcon.

Napisany przez Hans
..ma również z wysokimi temperaturami od tygodni, ponieważ Nestle jest liderem rynku wody mineralnej, a sprzedaż proooosperuje obecnie, przynosząc MEGAZYSKI

Napisany przez Simona
Jak będzie wyglądał kurs Nestlé po 15.9.06 roku? ? Czy są jakieś opinie na ten temat? Perspektywy na przyszłość? ➡️ https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-08/artikel-6869681.asp Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Utrzymuję swoje zdanie, że chociaż nesn to dobra firma, to stosunek ceny do zysku jest obecnie zbyt wysoki dla spółki, która wykazuje tylko wzrost organiczny na poziomie 1-2%, podczas gdy rynek rośnie tylko o około 3-5%. [/list][/url]

Czekam na lepsze czasy. T.J. tańsze ceny wejścia. Teraz jest dla mnie za drogo. Pozdrawiam Rich

Napisany przez Simona
Także mnie teraz, właśnie teraz. 23 sierpnia będą dostępne dane za pierwsze półrocze. Wtedy przyjrzymy się numerom oraz ewentualnym celom. Na pewno nie ma potrzeby spieszyć się z wejściem na razie. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Dziś przychodzą super-liczby od firmy nesn. Na rynku przed otwarciem już wyraźnie w górę. Dla wszystkich, którzy nadal są zaangażowani, może się pojawić dzisiaj lub jutro moment na stopniowe zabezpieczenie zysków.

Napisany przez Simona
Też tak sądzę, dodaj tytuł do listy obserwowanych. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Oto kolejny przykład na to, jak amerykańscy analitycy są pod wrażeniem programów odkupu akcji. Zapominają całkowicie, że nesn musi odkupić akcje po najwyższych w tym roku cenach. Dla mnie tego rodzaju odkupy akcji są raczej oznaką słabości zarządzania niż myślenia wizjonerskiego. (następny tekst pochodzi od Wegelins). Nestle (NESN): Barrons przewiduje dalsze wzrosty kursu akcji tego giganta branży spożywczej o 10%, ponieważ NESN utrzymuje koszty pod kontrolą i dysponuje wystarczającą siłą cenową swoich produktów, aby przerzucić wyższe koszty surowców (kakao, kawa, cukier itp.) na konsumentów. Magazyn amerykański przewiduje również rozszerzenie 3 mld CHF programu odkupu akcji. Ze względu na operacyjną marżę z 1H (która wzrosła z 12,4% w 1H05 do 12,8% w 1H06) wnioski Barrons są zrozumiałe, ale nie nowe. Przewidywany wzrost kursu o 10% mieści się w przybliżeniu w prognozach wielu analityków, które w wielu miejscach zostały podniesione po zeszłotygodniowych wynikach. NESN jest bez wątpienia firmą wzorcową w branży o wyraźnym wzroście organicznym. Ponadto akcje te są często popularnym obiektem inwestycyjnym jako bezpieczna przystań. Ale mimo to: Nawet w przypadku akcji NESN drzewa kursowe nie rosną do nieba, przynajmniej nie z dnia na dzień. Dlatego może być sensowne poczekać na fazę korekty przed dokonaniem zakupów...

Napisany przez Simona
Ja i nadal jestem ostrożny, chociaż wszędzie zalecają NESN, nie przepadam za programami odkupu akcji (kupuję lewe i sprzedaję prawe). Nie chodzi o to, żeby uciekali, muszę jeszcze raz sprawdzić 15.9.06. Wtedy też będzie sporo opcji. Zobaczymy, gdzie wtedy będzie kurs. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Dany1
Instytut badawczy AC Nielsen potwierdza to, co już ustaliliśmy tutaj 21 kwietnia 2006 r. Hehe, nie jest tak źle z tym forum... Artykuł z dzisiejszej NZZ am Sonntag Spadek obrotów w Cailler zmusza Nestle do działań Kontrowersyjne opakowanie z tworzywa sztucznego zostanie znacznie zmniejszone Nowe pozycjonowanie Caillera nie opłaciło się początkowo dla Nestle. W Szwajcarii obroty spadły do końca sierpnia bieżącego roku o 30 procent. Peter Keller Najnowsze dane rynkowe AC Nielsen pozostawiają żadnych wątpliwości i potwierdzają: Nestle Szwajcaria ma problem z marką czekoladową Cailler, która na początku roku została zmodernizowana i umiejscowiona na nowo. Do końca sierpnia bieżącego roku sprzedaż w porównaniu z odpowiednim okresem roku poprzedniego spadła o prawie 30% do 19,8 mln CHF. Konsumenci nie zareagowali dobrze na przejście na opakowania z tworzywa sztucznego i podwyżki cen średnio o 8%. W rezultacie Nestle w 2006 roku straciło udziały w rynku. Koncern osiągnął jeszcze wartość 10,35%, co odpowiada stratzie 1,4 punktu procentowego (patrz wykres). Niezadowoleni sprzedawcy Spadek sprzedaży Caillera wynika również z faktu, że dyskont Denner wycofał produkty z oferty i zastąpił je alternatywnymi artykułami od Camille Bloch lub Favarger. Firma chce zrekompensować straty ze sprzedaży w ten sposób. Jeśli warunki będą odpowiednie, ponownie sprzedamy Caillera - podkreśla rzeczniczka firmy, Eva-Maria Bauder. Aby doszło do tego, Nestle musiałby jednak obniżyć ceny. Producent czekolady musi podjąć pierwszy krok. Philippe Oertle, rzecznik prasowy Nestle Szwajcaria, wyjaśnia, że firma jest w stałym dialogu z Dennerem - jak z wszystkimi partnerami handlowymi. Nie komentujemy treści tych rozmów publicznie. Niezadowolony z wyników sprzedaży Caillera jest detaliczny sklep Coop, największy dostawca czekolad Nestle. Dotychczasowe obroty nie spełniają w pełni oczekiwań - wypowiada się ostrożnie rzecznik prasowy Karl Weisskopf. Nestle jest pod presją, szczególnie że zbliżają się ważne święta bożonarodzeniowe. W ostatnich trzech miesiącach 2006 roku chodzić będzie głównie o ograniczenie szkód. Międzynarodowy koncern spożywczy prawdopodobnie nie osiągnie już 39,4 mln CHF z obrotu z 2005 roku. Nestle planuje wykorzystać najsilniejszy okres sprzedaży w roku, aby dalej umocnić pozycję swoich produktów. Oertle uważa, że zmodernizowana i bardziej wartościowa kolekcja lepiej nadają się jako prezenty niż w przeszłości. Ponadto koncern planuje wprowadzić na rynek pod koniec października produkt premium w najwyższym przedziale cenowym oraz innowacje w dziedzinie czekoladowych carres. Zmiany będą również dotyczyć mocno krytykowanych opakowań. Nestle pracuje nad znacznym zmniejszeniem wagi, niezagrażając przy tym ochronnej funkcji. Relaunch Caillera w Szwajcarii jest postrzegany jako test. Pomimo gwałtownych reakcji teraz chciano przyspieszyć internacjonalizację działalności czekoladowej. Rozwój działalności zagranicznej pod marką Cailler ma najwyższy priorytet, o czym donosi niemiecka Lebensmittelzeitung. Z oficjalnych źródeł dociera nieco bardziej powściągliwy ton. Internacjonalizacja Cailler of Switzerland zależy w znacznej mierze od odpowiednich partnerów handlowych i kanałów dystrybucji, mówi Oertle. Firma planuje rozwijać działalność zagraniczną starannie i bez pośpiechu. Cztery nowe rynki zagraniczne Produkty Caillera są obecnie dostępne w wybranych sklepach w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Francji oraz we Włoszech. Nestle wydaje się znaleźć żądanego partnera w Niemczech. Aby się wyróżnić na rynku masowym, szwajcarska firma nawiązała współpracę z firmą importową Wilms jako zewnętrznym kanałem dystrybucji. Firma ma nadzieję, że za granicą nie będzie protestów przeciwko nowemu opakowaniu. Dzięki modernizacji ma zostać przyciągnięty większy i zwłaszcza młodszy klientel. Wobec problemów z Cailler na razie nie jest jasne, kiedy pozostałe marki Nestle Szwajcaria (Frisco, Thomy, Maggi, Mövenpick i inne) zostaną zmodernizowane. Koncern uważnie słucha opinii klientów na temat różnych produktów. Nie podajemy jednak szczegółów na temat zmian strategicznych - dodaje rzecznik Oertle.

Być może istnieją 2 rodzaje konsumentów czekolady. Jeden patrzy na cenę podczas zakupów, drugi na jakość. Ten świadomy ceny kupuje w Migros/Denner, drugi kupuje najlepszą czekoladę, a tą nadal jest: Lindt i Sprüngli. Pozdrowienia Rich Oczywiście Migros i Denner odnoszą się tylko do Szwajcarii. W innych krajach na pewno istnieją analogiczni dostawcy. Aldi, Lidl itp.

Napisany przez Dany1
Wspaniały przykład, gdy samozwańczy eksperci są na rzeczy. Niektórzy chcieli postawić pomnik, bez względu na koszty... Każda zwykła mała firma mogłaby teraz zdeponować bilans, w Nestle pewnie wystarczy kieszonkowe na 50 mln porażki. Brabeck kończy erę Wenger »Nestle wyciąga wnioski z fiaska z przerobieniem Cailler AUTORSTWA ANDREI FIEDLER Vevey - Już od stycznia przyszłego roku tablice czekolady Cailler wrócą w starej szacie: w papierowym opakowaniu i w dużej mierze w starej oprawie. Nestle zamierza zachować jedynie nowe logo Cailler. Od wiosny 2007 praliny Femina i Ambassador będą również ponownie dostępne w starym opakowaniu. Co do tabliczki Frigor w opakowaniu z tworzywa PET, decyzja nie jest jeszcze podjęta. Jedynie pralinki Frigor-Carres Nestle będzie nadal oferować w plastikowej osłonie, zmniejszonej o 25 procent do tworzywa PET. Nestle Szwajcaria obecnie nie komentuje szczegółów. „Nowe produkty zaprezentujemy w pierwszym kwartale 2007 roku” - to jedyny komunikat. Ok. 50 milionów franków wyrzucono w błoto. W ten sposób dyrektor koncernu Peter Brabeck chce znacznie szybciej niż się sądziło pożegnać z erą swojej szefowej w Szwajcarii, Nelly Wenger. Według informacji gazety SonntagsZeitung, już pod koniec września opuściła swoje biuro, gdy z powodu raka piersi złożyła zwolnienie chorobowe. Wewnętrznie w Nestle nie spodziewa się jej powrotu. Również gwiazdor architekt Jean Nouvel, który w imieniu Wengera zmienił oprawę Cailler, stanie się wkrótce jedynie ciemnym rozdziałem w historii Nestle. Ok. 40 milionów franków firma zainwestowała w planowaną jako innowacja nową odsłonę - w nową fabrykę w szwajcarskim Broc, w kampanię reklamową i gwiazdorskiego architekta Nouvela - i w końcu wyrzuciła w błoto. Specjaliści branżowi szacują, że teraz potrzebne będą kolejne 10-20 milionów franków: na dostosowanie linii pakujących i nową kampanię reklamową. Jak duże jest to fiasko, pokazują najnowsze dane instytutu badania rynku AC Nielsen. Od połowy sierpnia do połowy września Nestle wygenerowało już o połowę mniej przychodów z Cailler niż w tym samym okresie rok wcześniej - spadek o 25 procent w porównaniu z okresem od połowy lipca do połowy sierpnia. Jednocześnie konkurent Lindt & Sprüngli zyskał o 25 procent, między innymi dzięki akcji realizowanej od 4 do 9 września w sklepach Coop. Od stycznia do połowy września sprzedaż do detalu Cailler była o prawie 30 procent niższa niż rok wcześniej. Najmniejszy spadek, 1,6 procenta, odnotowano w przypadku Frigor. Cailler w nowych opakowaniach jest w sprzedaży od kwietnia. Aby odwrócić negatywny trend, Nestle wznowiło rozmowy z Dennerem. Ale: „Jesteśmy dalecy od porozumienia, które spełniłoby nasze wymagania” - mówi szef Dennera, Philippe Gaydoul. Dyskont prowadził około 10 procent sprzedaży Cailler przed premierą. Nelly Wenger chciała pozycjonować swoją czekoladę jako produkt premium i zgodziła się stracić Dennera jako kanał dystrybucji. Podniosła ceny dla dyskontu o 8 procent, podczas gdy Coop otrzymał nowe opakowanie produktu w starej cenie. Dlatego Denner nie sprzedaje już czekolady Cailler od kwietnia. Teraz sprzedaż z Dennera byłaby ponownie mile widziana, ale Nestle nie wydaje się odchodzić od polityki cenowej. Trudna jest sytuacja także w Niemczech. Nestle nie wprowadziło marki Cailler na tamtejszy rynek za pośrednictwem swojej własnej organizacji dystrybucyjnej, ale za pośrednictwem importera Wilmsa z Frankfurtu. Wilms jest znany z tego, że sprzedaje głównie produkty niszowe w górnej półce cenowej i samodzielnie dostarcza je do drobnych sprzedawców. Za to Dom żąda ponadprzeciętnie wysokich marż. W czułym na ceny niemieckim rynku, gdzie marka Cailler dotychczas była zupełnie nieznana, Nestle będzie miało trudności z tym podejściem. Aby fiasko Caillera pozostało pojedynczym rozdziałem, a nie stało się długim romansem w odcinkach, w przyszłości rozwój produktu, od badania po projektowanie, będzie na poziomie zarządu koncernu. Jeśli decyzje dotyczące nowej odsłony innych marek Nestle Szwajcaria, takich jak Findus, Maggi czy Thomy, są podejmowane, to sam za nie odpowiedzialny będzie Peter Brabeck. W chwili obecnej takie projekty, które za czasów Wengera planowano już na przyszły rok, są tylko muzyką przyszłości.

Napisany przez ADMCI4
Dany1 pisze: Według informacji z SonntagsZeitung, opuściła swoje biuro pod koniec września, gdy zgłosiła się na zwolnienie lekarskie z powodu raka piersi.
Życzę jej jednak, jeśli informacje z SonntagsZeitung są prawdziwe, dużo siły, aby pokonać ten guz i przede wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia.

Na poziomie 418.5 po dłuższej przerwie znowu zakupiłem mały pakiet Nestle. Właściwie wolałbym Lindt. Mam go jednak już na poziomie 2745 nieco powyżej w cenie, zawsze tak szybko ucieka, trudno go zatrzymać.

Od dnia 4.12. do dzisiaj, 14.12. poziom powyżej punktu zerowego jest osiągalny, w zasadzie handlowalny z niewielkim spreadem, kurs CHF 437. Można także poczekać chwilę. Przejęcie suplementów diety Novartis przez Nestlé wydaje się nieco obniżyć kurs akcji, podobnie jak niektóre krytyczne komentarze mediów na temat żywności dla niemowląt.

Herbata Wegelin wspomina, że ​​Nestle tworzy formację ramienia-głowa-ramię na wykresie, a spadek poniżej 420 stanowiłby sygnał negatywny. Jest to interesujące, ponieważ bank indiański z USA podaje cel cenowy wokół 480. Na wykresie można zauważyć 3 ładne szczyty, z których środkowy jest najwyższy. Nestle jest u mnie już od jakiegoś czasu wyprzedane.

Próbowałem tutaj śledzić dalszy rozwój wskazówek z Wegelin-Tee. Zasygnalizowana formacja ramienia-głowy-ramienia, zazwyczaj sygnał spadku, została stromo przekroczona! Bardzo mylne! Nawet wyznawcy Wegelin zostały tym razem zmylone.

Napisany przez Simona
:lol: Zainteresowanie busem; czyli, czy cel kursu Spinner Indianerbank zdołał prześcignąć wykres? Kto chyba coś pierwszy zauważył? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez svx_biker
cybercrash pisze:
Drastyczny sygnał błędu! Więc nawet Wegelin-Schartistom się to przydarza.

Nie jest to takie proste. Wegelin napisał, że zamknięcie poniżej 420 aktywuje cel cenowy. Jednak gdy Nestle nie spadło aż tak nisko, oczywiście formacja również przestaje mieć znaczenie.

Napisany przez svx_biker
Zobacz również komentarz na Godmode. Tam aktywacja jest bardziej wyjaśniona: Akcje NESTLE znajdują się w długoterminowym trendzie wzrostowym. W ramach tego ruchu, 15.11.2006 akcje osiągnęły szczyt na poziomie 449,25 CHF. Od tego czasu akcje oscylują bokiem. W połączeniu z lokalnym szczytem z dnia 10.10.2006, może tutaj rozwinąć się górna formacja Umehr w postaci SKSS. Linia szyi obecnie znajduje się na poziomie 415,75 CHF. Jeśli akcje spadną poniżej tej linii w czasie zamknięcia dziennego, otrzymamy sygnał sprzedaży na średnią metę. Cel wynosiłby wtedy około 388,00 CHF. Jednak ta formacja SKSS zostanie ukończona dopiero po zamknięciu dziennym poniżej linii szyi i dopiero wtedy cel zostanie aktywowany. Natomiast jeśli akcje wzrosną powyżej 449,25 CHF w zamknięciu dziennym, można oczekiwać kontynuacji średnioterminowego rajdu. W tym przypadku akcje mogą wzrosnąć nawet do około 480,00 CHF.Źródło: NESTLE - Rosnące zagrożenia

Jak widać, można wyrwać się z oceny szarży, gdy przeleci obok 5 lub 10 punkcików? Ledwo obok również jest porażką? Jaka precyzja? Jeden mówi, że musi być poniżej 420, drugi poniżej 415, jeden zawsze ma rację i teoria szarży jest znowu uratowana. I morał z tej historii: Nie ufaj ani celom kursu, ani sygnałom szarżowym? Ale dyskutuj fachowo na ten temat. Może teraz wszyscy wiedzą, co to formacja SKS? Wytłumaczę tego nie ponownie. Dziękuję w każdym razie za interesujące argumenty, svx-byker, zawsze człowiek się uczy. Z formacjami SKS najbardziej absurdalne scenariusze krachu były już medialnie kreowane podczas recesji. Zresztą istnieje również odwrotna formacja SKS, więc może być inaczej, albo i nie?

Napisany przez svx_biker
Wygląda na to, że masz poważne problemy z analizą techniczną, co? ? Dla mnie pomaga przede wszystkim zauważenie trendu i bieżącego stanu aktywów. Dzięki temu kilka razy udało mi się uniknąć popełnienia błędów, takich jak typowy inwestor. W każdym razie podczas handlu należy mieć strategię i cel cenowy. Istnieje wiele różnych wzorów do obliczeń, a zwłaszcza w analizie technicznej często zdarza się, że jest pewna wskazówka, ale najpierw trzeba poczekać na potwierdzenie.

Na wojennym szlaku nie stoję z techniką Schart, ale jestem bardzo krytyczny i sceptyczny. Zwłaszcza pozorna przewidywalność i zawsze tak niezłomny dźwięk analizy Schart zawsze mnie bawią, gdy porównuję teorię z praktyką. Teraz jednak bardziej podoba mi się to, że doświadczone know-how traderów i analiza Scharta są połączone i udokumentowane oraz zarejestrowane na naszej platformie na praktycznych przykładach. Mam jeszcze jedno spostrzeżenie: gdy formacja lub sygnał jest w pełni ukształtowany, zawsze jest zbyt późno na działanie! Jednak wczesne rozpoznanie również ma swoje trudności, ponieważ łatwo przychodzi do fałszywych alarmów lub fałszywych sygnałów! Poza tym także interesujące informacje pod powyższym linkiem Wybór akcji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata