Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy pomimo wpisu do Schufa jest możliwe, kto ma poradę?

Napisany przez JuttaP
Cześć, Moje Schufa nie jest zupełnie czysta. Mam kilka starych spraw, nad którymi pracuję. Nie ma więc egzekucji przed drzwiami ani nic takiego. Teraz mój mąż i ja chcielibyśmy zbudować Dom, ponieważ dla naszej rodziny (4 dzieci) trudno znaleźć coś odpowiedniego do wynajęcia za rozsądną cenę. Mój mąż jest głównym żywicielem, ja pracuję na część etatu w opiece pielęgniarskiej. Nasz bank odrzuca finansowanie budowy od samego początku, między innymi dlatego, że nie mamy dużej oszczędności i ze względu na moją Schufę. Ale nie tracimy nadziei i chcielibyśmy zapytać tutaj, czy istnieje jakaś możliwość lub czy ktoś zna bank, kasę oszczędnościowo-kredytową, do której moglibyśmy się zgłosić? Dziękuję Jutta

Napisany przez 2Bolitho
Trudno to oszacować bez bliższych szczegółów. Zależy od wpisu w rejestrze dłużników, ale także od konkretnej sytuacji. Jakie jest dochodzenie, jakie są wydatki, ile będzie zainwestowane, czy są inne zobowiązania kapitałowe, czy istnieje możliwy poręczyciel z dochodem i majątkiem, itp? Te pytania powinny być początkowo zadaszone samodzielnie, a następnie można rozważyć, ile dochodu pozostaje po odliczeniu wszystkich wydatków i oszczędności (urlop, ubrania, naprawy, samochód(!) itp.). Następnie oszacować koszty realizacji budowy i zaplanować zapasowo, można wtedy obliczyć w Internecie, jakie mogłoby być przybliżone oprocentowanie. Jeśli to pasuje, można to z pewnością przedstawić także instytucji kredytowej.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć JuttaP, jeśli dochód twojego męża plus zasiłek rodzinny wliczany jest do obliczeń budżetowych banku, uwzględniając gospodarstwo domowe składające się z 6 osób, można cię pominąć jako kredytobiorcę. Jeśli chcesz usłyszeć uzasadnioną opinię, proszę cię - nawet anonimowo - w miarę możliwości wypełnij oświadczenie o stanie majątkowym i wyślij je do mnie e-mailem. Proszę skontaktuj się ze mną, aby je otrzymać drogą mailową, lub pobierz oświadczenie o stanie majątkowym ze strony internetowej. Możesz także udostępnić te informacje tutaj. Całkowite koszty projektu, dochód małżonka, obciążenia kredytowe/ewentualne zobowiązania alimentacyjne, wkład własny i kapitał własny, miejsce inwestycji (ze względu na ewentualne wsparcie z programów krajowych z uwagi na liczbę dzieci) oraz staż zatrudnienia powinny być znane, aby zdecydować, czy spośród około 120 banków partnerskich można znaleźć wiarygodnych partnerów.

Napisany przez zh2010
Szanowny Panie Buhmann, moja żona również ma negatywny wpis w Schufie (Nieściągalne zatytułowane roszczenie). Jak wygląda sprawa z kredytem budowlanym, jeśli kwota została już uregulowana? Czy negatywny wpis w Schufie mojej żony ma wpływ na kredyt budowlany, jeśli ja jako główny zarabiający chcę sfinansować Dom lub mieszkanie? Dziękuję z góry za odpowiedź. Pozdrowienia, zh2010

Napisany przez m.Schmitz
Cześć i dzień dobry. Jeśli dobrze rozumiem, istnieją wpisy w Schufa, ale długi są spłacane regularnymi wpłatami rat. Rozumiem jednak niepewność banku, bo utrzymanie 4 dzieci to duże obciążenie finansowe. Mimo to nie sądzę, że nie macie szans na otrzymanie kredytu. Może warto spróbować na stronie bon-kredit.de. Kilka czasu temu udało mi się tam otrzymać kredyt pomimo kilku problemów finansowych, bez większego kłopotu. Pozdrowienia i wszystkiego dobrego

Napisany przez NaTwoim13
Cześć M.Schmitz, nie ma potrzeby korzystania z potencjalnie wątpliwych pośredników kredytowych, ten klient może być normalnie umieszczony w wielu dobrych bankach hipotecznych, jeśli zdolność kredytowa męża jest odpowiednia! A jeśli zdolność obsługi kapitału tam nie pasuje, to na pewno nie pasuje do Bonfinanz przy znacznie gorszych warunkach!

Napisany przez Ferhat1181
Zależy to od dochodu, ale myślę, że również nie powinno być to problemem

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata