Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Dom kupiony, kredyt od sprzedawcy nadal istnieje.

Napisany przez tkkg
Cześć, Kupiłem Dom. Na Dom został jeszcze kredyt sprzedawcy. Jest on również wpisany do księgi wieczystej. Chciałbym go spłacić, czyli chciałbym wziąć kredyt i spłacić nim kredyt sprzedawcy. Jak to najlepiej zrobić? Dzięki.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć tkkg, wszystko reguluje notariusz!!!! Twoj bank wypłaci pieniądze po otrzymaniu powiadomienia o zaległym zobowiązaniu kupna - co następuje po odpowiedniej rejestracji hipoteki dla Twojego banku - za pośrednictwem Twojego polecenia płatniczego na odpowiednie miejsca! Po zawarciu umowy kupna-sprzedaży dokonuje się zabezpieczenia wpisu do księgi wieczystej, a także otrzymujesz zaświadczenie o niezaleganiu w podatkach, a także wezwanie do zapłacenia podatku od nabywania nieruchomości. Wtedy zostaniesz zarejestrowanym właścicielem, a wtedy można dokonać płatności, czyli notariusz daje zielone światło do przekazania Ci domu tak, jak to zostało umówione, zazwyczaj bez obciążeń i z zapisem hipoteki dla zaciągniętego kredytu, co z kolei stanowi zabezpieczenie dla Twojego banku! Te sprawy powinny być wyjaśnione Tobie przez Twojego bankiera lub doradcę finansowego podczas spotkania finansowego.

Napisany przez tkkg
Cześć, przejąłem Dom wraz z wszelkimi długami i jestem również wpisany do księgi wieczystej. Miało to podłoże historyczne. Teraz chcę spłacić istniejący kredyt sprzedawcy.

Napisany przez NaTwoim13
Następnie muszą Państwo lub pożyczkobiorca zadzwonić do banku, który jest wpisany w księgach i poinformować, że mają wysłać pożyczkobiorcy obliczenie wykupu. Jednakże pytanie, czy mogą Państwo po prostu spłacić pożyczkę, pozostaje otwarte, ponieważ może ona znajdować się w okresie wiązania oprocentowania, wtedy bank nie musi się zgodzić, mógł to zrobić tylko wtedy, gdy zmieniły się warunki własności, jeśli w ogóle miało to miejsce. Może się bowiem zdarzyć, że wówczas Państwo zgodzili się na pożyczkę lub obciążenie jako właściciel.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata