Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie nieruchomości po upadłości - Pomysły?

Napisany przez rumbalotte
Musiałem ogłosić upadłość z jednoosobowej działalności gospodarczej, a teraz mam już otrzymane zwolnienie z zobowiązań. Od czasu upadłości pracuję regularnie i w międzyczasie się ożeniłem. Rozumiem, że jako osoba obciążona w Schufa ma się niewielkie szanse na otrzymanie pożyczki, ale mimo wszystko szukamy rozwiązania. Ocena kredytowa mojej żony jest bez zarzutu, ale aktualnie jest ona na urlopie macierzyńskim z powodu naszego dziecka i nie wrócimy do pracy wcześniej niż za 1,5 roku. Moje wynagrodzenie wystarczałoby na kredyt hipoteczny (zamiast płacenia czynszu), moja praca jest bardzo pewna. Moja żona ma pełny kontrakt oszczędnościowy budowlany i trochę oszczędności. Mielibyśmy około 10% wkładu własnego. Jak powinniśmy zająć się sprawą wobec banku?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć rumbalotte, ogólnie rzecz biorąc, przynajmniej jeden duży niemiecki bank jest gotowy towarzyszyć im w realizacji ich planu w oparciu o ich historię, ale powinni również porozmawiać z ich bankiem domowym.

Napisany przez 2Bolitho
Mam pytanie: Gdzie znajdują się bezpieczne miejsca pracy i jak jest definiowane bezpieczeństwo? Nie żeby były pesymistą, wręcz przeciwnie. Po prostu nie znam bezpiecznych miejsc pracy. A jeszcze mniej pracowników lub osób z zewnątrz, które byłyby w stanie tak ocenić. Jako były przedsiębiorca, spojrzenie na pojęcie bezpiecznego miejsca pracy na pewno jest lepiej wykształcone.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata