Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Numer EVB w ubezpieczeniu samochodowym to numer potwierdzający istnienie ubezpieczenia. Jest to krótki kod, który jest przypisany do konkretnej polisy ubezpieczeniowej i jest wymagany przy rejestracji pojazdu, zmianach właściciela lub przedłużeniu ube

Napisany przez ADMCI4
Kochani użytkownicy forum. Minęło już bardzo dużo czasu od mojego ostatniego zarejestrowania samochodu. Teraz jednak nadszedł ten czas i jestem dość zdezorientowany, ponieważ nie wiem, jak to dzisiaj wygląda. Kolega wspomniał o numerze EVB, który trzeba podać przy rejestracji samochodu. Kiedyś zrobiłem to klasycznie za pomocą podwójnej karty z mojego ubezpieczenia. Skąd mam teraz jeśli ten numer EVB i jak przebiega dalszy proces? Pozdrowienia, Friedi

Re: Numer EVB w ubezpieczeniu samochodowym to numer potwierdzający istnienie ubezpieczenia. Jest to krótki kod, który jest przypisany do konkretnej polisy ubezpieczeniowej i jest wymagany przy rejestracji pojazdu, zmianach właściciela lub przedłużeniu ube

Napisany przez ADMCI4
Cześć Friedi! Moi klienci chcą najpierw dowiedzieć się, które ubezpieczenia samochodu i miejsca zamieszkania są dobre i tanie. Zbieram te informacje za pomocą oprogramowania porównawczego, które zawiera wielu różnych dostawców. Po znalezieniu odpowiedniej oferty zamawiam za pośrednictwem e-maila EVB u tego dostawcy i przekazuję ją klientowi, który idzie z nią do urzędu rejestracyjnego. Może się zdarzyć, że u jednego przedstawiciela firmowego będzie szybciej, ponieważ eliminuje się czas wyboru dostawcy. Ale jednocześnie jeździ się z poczuciem, że może na następnym rogu ulicy byłaby lepsza lub tańsza oferta. Pozdrawiam Alexander Reibold Pośrednik ubezpieczeniowy Neuburg an der Donau

Napisany przez Gerd
Dokładnie. W każdym rogu ulicy znajdziesz coś tańszego. Pytanie tylko, jak sprawa wygląda w przypadku szkody z tańszym ubezpieczeniem.

Napisany przez Motorfrank
Dzisiaj trochę inaczej wygląda proces rejestracji samochodu. Jeśli chcesz zarejestrować samochód, musisz wcześniej uzyskać numer EVB. To dość proste. Na przykład, wchodzisz na stronę evbnummer.net i szukasz online taniego ubezpieczenia. Gdy znajdziesz ubezpieczenie dla swojego pojazdu, otrzymasz numer EVB bezpośrednio online, na przykład przez e-mail lub SMS. Naprawdę nie ma prostszego sposobu.

Napisany przez Ravemaster84

Naprawdę nie ma nic łatwiejszego.

Gdyby tylko było równie łatwo odróżnić stare wpisy od nowych....

Napisany przez AV-Planer
eVb oznacza elektroniczne potwierdzenie ubezpieczenia i zastępuje dzisiaj w elektroniczny sposób to, co kiedyś było podwójną kartą jako potwierdzenie ubezpieczenia w formie papierowej. Wystarczy więc tylko ten numer.

Chodzi o to, aby podczas rejestracji pojazdu mieć potwierdzenie, że pojazd jest ubezpieczony odpowiedzialności cywilnej.

W zasadzie to jest bardzo proste, ale oczywiście trzeba wiedzieć, u którego ubezpieczyciela uzyskać to eVb. Dlatego należy wcześniej przeprowadzić porównanie (lub zlecić przeprowadzenie) obowiązkowych ubezpieczeń OC.

Napisany przez isabs
Przeczytaj to:
Elektronische Versicherungsbestätigung - Wikipedia

Tam wszystko jest szczegółowo opisane. Możesz również złożyć wniosek online. Moja córka i ja zrobiliśmy to za pośrednictwem rzekomego lidera rynku evbnummer.com. Na ich stronie możesz również wybrać odpowiednie ubezpieczenie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata