Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Zwrot do kasy zaliczki alimentacyjnej!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, moi rodzice rozwiedli się prawie rok temu. Moja mama ma ogromne problemy z pokryciem kosztów utrzymania i mojego wychowania. Faktycznie, mój tata powinien płacić mi alimenty w wysokości około 300 euro miesięcznie, zgodnie z decyzją sądu. Jako że zarabia jednak tylko 1 200 euro miesięcznie, płaci obecnie tylko 120 euro miesięcznie. Obecnie kasa zaliczek alimentacyjnych pokrywa różnicę dla naszego gospodarstwa domowego. Czy moja mama może zostać obciążona długiem wobec kasy zaliczek? Czy kiedyś będzie musiała zwrócić różnicę? Pozdrowienia, Arno

Re: Zwrot do kasy zaliczki alimentacyjnej!

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Myślę, że sytuacja też nie odpowiada twojemu ojcu. Prawdopodobnie chciałby zarabiać więcej. Dopóki własne przetrwanie nie jest zapewnione, nie można oczekiwać, że kwota alimentów ustalona przez sąd zostanie zapłacona. Jeśli jednak w przyszłości zarobi więcej, zalecałbym mu natychmiastową spłatę funduszowi zaliczki na alimenty. Nawet po wielu latach nie zapomną o tym i przysporzą twojemu ojcu wielu kłopotów. Nie zapominajmy także, że te fundusze są zasilane z podatków. Jeszcze jedno, co powinieneś zapamiętać. Kwota alimentów, którą płaci twój ojciec, nie jest przeznaczona dla twojej matki, aby móc związać koniec z końcem w swoim gospodarstwie domowym, ale jest przeznaczona wyłącznie na twoje koszty wychowania. Miłego wieczoru.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata