Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy mam prawo do wyrównania dni urlopowych?

Napisany przez ADMCI4
Ostatnio pracuję już od dwóch lat w firmie, która powstała stosunkowo niedawno, chociaż nadal zatrudnieni są tutaj pracownicy, którzy pracują tu od dziesięcioleci. Dla nich obowiązują nadal inne warunki. Zazwyczaj mają oni 30 dni urlopu, podczas gdy ja na przykład dostałem tylko 26 dni urlopu rocznie. Poruszałem ten temat już w radzie zakładowej, ale do tej pory nic się nie zmieniło. Co jeszcze mogę zrobić, aby doprowadzić do wyrównania liczby dni? Czy istnieje prawny obowiązek takiego wyrównania? Pozdrawiam.

Re: Czy mam prawo do wyrównania dni urlopowych?

Napisany przez 2Bolitho
Mogę tylko polecić rozmowy na ten temat. Z przełożonym, działem kadr i radą zakładową. Zasadniczo obowiązuje zasada równego traktowania. To jednak nie oznacza, że wszyscy muszą otrzymywać to samo. Chodzi raczej o wyeliminowanie dyskryminacji jednostek. Wątpię, czy w Państwa przypadku jest to zasadne, ponieważ oprócz starych kolegów są również różni nowi koledzy, dla których obowiązują te same warunki. Wszelkie szczegóły w tej sprawie oraz ewentualne inne roszczenia podejmuje najlepiej specjalista od prawa pracy. W przeciwnym razie polecam zapoznanie się z umową o pracę. W wynegocjowanej umowie powinny być zawarte odpowiednie postanowienia, a także w ewentualnym układzie zbiorowym pracy. Być może to może stać się przedmiotem negocjacji podczas przyszłorocznej rozmowy oceniającej lub negocjacji dotyczących wynagrodzenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata