Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czego jest związane ubezpieczenie samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam prawo jazdy, ale nie mam samochodu. Ponieważ mam nową pracę, która jest dość daleko od mojego mieszkania, sąsiadka zaoferowała mi możliwość korzystania z jej samochodu trzy razy w tygodniu. Jestem bardzo szczęśliwy z tego powodu i chciałbym skorzystać z jej oferty. Oczywiście nie chcę podejmować żadnego ryzyka i chcę się na wszystko zabezpieczyć. O ile wiem, odpowiedzialna za to jest ubezpieczenie samochodu. Ale do czego lub do kogo jest ono przypisane? Czy jest ono związane z samochodem, którym się jeździ, czy jest przypisane do osób? Innymi słowy, czy muszę wykupić takie ubezpieczenie, jeśli chcę jeździć samochodem sąsiadki? Pozdrawiam.

Re: Czego jest związane ubezpieczenie samochodu?

Napisany przez Reibold

Cześć!
[url]ubezpieczenie samochodu[/url] jest związane zarówno z pojazdem, jak i jego właścicielką. Pokrywa szkody wyrządzone przez uprawnionych kierowców.
Nie musisz zawierać takiego ubezpieczenia, ponieważ już istnieje dla tego pojazdu. (W przeciwnym razie poruszanie się byłoby nielegalne!)
Jednak Twoja sąsiadka powinna sprawdzić, czy musisz zostać dodany do istniejącej umowy jako dodatkowy kierowca. Wiele umów zawieranych jest z ograniczoną grupą kierowców, co pozwala zaoszczędzić kilka [url]euro[/url] składki.
Jeśli umówiłaś się z sąsiadką na jakąś formę wynagrodzenia za podróże, również powinna to przejrzeć z ubezpieczycielem. Być może mogłoby to być uznane za wynajem pojazdu, co mogłoby prowadzić do problemów.
Jeśli spowodujesz wypadek, właścicielka pojazdu zostanie zdegradowana w swoim ubezpieczeniu do niższej klasy zniżek za bezszkodową jazdę i będzie płacić wyższą składkę. Może warto wcześniej ustalić, kto wtedy to pokryje!
Z poważaniem
Aleksander Reibold
Pośrednik ubezpieczeniowy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata