Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Miesięczne oprocentowanie

Napisany przez mathias
Pytanie: czy istnieje konto, na którym odsetki wypłacane są miesięcznie? A może istnieje konto, które wypłaca odsetki miesięcznie na osobne subkonto?

Napisany przez 2Bolitho
lokata terminowa w Comdirect, przynajmniej raz na kwartał. Dlaczego na osobnym koncie? Wtedy efekt skumulowanych odsetek znika.

Napisany przez Birgit
Cześć, Płatność odsetek co kwartał jest powszechna w większości banków. Niektóre płacą nawet rocznie. Miesięczne płatności są raczej rzadkością. DKB, Mercedes i Volkswagenbank czasami płacą miesięcznie. Ale najpierw trzeba sprawdzić stopę procentową, a następnie obliczyć, co jest lepsze. Nie jestem pewien co do specjalnego konta. Wiem, że w niektórych bankach odsetki są zaksięgowane na koncie referencyjnym. Ale ze względu na złożone odsetki, jak już Bolitho napisał, to właściwie ma niewiele sensu. Pozdrowienia, Birgit

Napisany przez 2Escorpio
Może jednak nie chce odsetek, ale chce wydać te pieniądze *g*.

Napisany przez Birgit
Escorpio pisze: Być może jednak nie chce on odsetek składanych, ale chce wydać te pieniądze *g*.
Każdy ma swoje preferencje. Można przekazywać odsetki z konta oszczędnościowego na konto referencyjne miesięcznie, jeśli bank zapisuje odsetki na koncie oszczędnościowym. Birgit

Napisany przez 2Escorpio
Birgit pisze: Każdy jak chce. Można też przesuwać odsetki z konta oszczędnościowego na konto referencyjne miesięcznie, jeśli bank księguje odsetki na konto oszczędnościowe. Birgit
Jeśli ma się na to czas Tak... w przeciwnym razie łatwo jest stracić orientację. Szczególnie jeśli wypłata odbywa się co miesiąc.

Napisany przez Birgit
Escorpio pisze: Jeśli masz na to stały czas - Tak... jeśli nie, łatwo się pogubić. Zwłaszcza jeśli wypłata jest miesięczna.
Nawet jeśli chce go wydać, musi go najpierw wypłacić z konta oszczędnościowego.

Napisany przez 2Escorpio
Birgit pisze: Na, jeśli chce je wydać, musi je najpierw przelać z rachunku oszczędnościowego.
Gdzie pojawia się pytanie, czy w ogóle chce rachunek oszczędnościowy, czy zapytanie o konto jest po prostu źle sformułowane.

Napisany przez Birgit
Zastanówmy się, jakie rodzaje kont istnieją? W zwykłych kontach oszczędnościowych (z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia) odsetki są naliczane roczne, o ile mi wiadomo. Wchodzi w grę również konto bieżące. Ale tutaj naliczanie odsetek kwartalne jest standardem. Jeśli chodzi o oprocentowanie. Nie przychodzi mi do głowy więcej rodzajów kont.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata