Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Prawo do alimentów ucznia zawodowego wobec rodziców!

Napisany przez ADMCI4
Życzę wszystkim miłej niedzieli, którzy właśnie siedzą przy swoich komputerach. Chciałbym szybko rzucić dyskusję w powietrze i byłbym wdzięczny za mądre odpowiedzi. Dostałem wymarzone miejsce stażu i będę zarabiał nawet około 700 euro miesięcznie. Dodatkowo otrzymuję od mojej matki dodatkowe 200 euro zasiłku rodzinnego. Chcę niedługo wyprowadzić się i mieszkać samodzielnie. Moi rodzice są rozwiedzeni od dawna i pracują zawodowo. Czy mój ojciec wciąż ma obowiązek płacenia mi alimentów? Tomasz Niedźwiedź.

Napisany przez Birgit
Cześć Książę Eisenherz,

Dla dzieci powyżej 18 roku życia obaj rodzice są zobowiązani do płacenia alimentów. Oznacza to, że Twoja matka i ojciec muszą Ci płacić alimenty. To zależy od wysokości zarobków obu rodziców.

Jednak dotyczy to tylko twojego pierwszego wykształcenia.

Birgit

Napisany przez ADMCI4
Oczywiście! Jeśli to jest twoje pierwsze miejsce pracy, oba rodziców muszą nawet zapewnić środki na twój utrzymanie. To zależy od dochodu rodziców, której tabeli alimentacyjnej będzie stosowana. Prawa do alimentów mogą być jednak zgłaszane tylko przez ciebie wobec ojca. Matce ręce są w tym przypadku związane. Ona może tylko spełnić swoją część i mieć nadzieję, że twój ojciec nie będzie celowo wykazywał niższego dochodu niż w rzeczywistości. Do widzenia. Pedro.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata