Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Na czym opierają się kredyty dla osób prowadzących działalność?

Napisany przez ADMCI4
Moja żona nie chce wracać do pracy po urlopie rodzicielskim, ale chciałaby otworzyć małą butik z odzieżą i zabawkami używanymi dla dzieci. Pomysł sam w sobie jest dobry, ale koniecznie będzie potrzebować kredytu na swoje przedsięwzięcie. Zastanawiamy się, na jakich kryteriach banki się opierają przy udzielaniu kredytów dla osób samozatrudnionych. Na razie nie ma ona żadnych dochodów, a z mojej pensji spłacamy już nasz Dom. Dodatkowo trudno jest już teraz sporządzić jakiekolwiek kalkulacje, skoro sklep nie został nawet jeszcze otwarty. Jakie wartości banki prawdopodobnie biorą pod uwagę? Pozdrowienia, Armin

Re: Na czym opierają się kredyty dla osób prowadzących działalność?

Napisany przez 2Bolitho
To w sumie dobry pomysł, ale zdecydowanie potrzebuje kredytów na swoje przedsięwzięcie.Uważaj na pułapki myślowe!!! Czy na pewno potrzebuje kredytów? I to jeszcze kilka? Byłoby szkoda, gdyby z powodu ograniczonego myślenia zablokowała sobie możliwości od samego początku.By być przedsiębiorczym, trzeba mieć zdolność określenia swojego planu działania w liczbach i stworzenia biznesplanu. Można np. spędzić dzień w kawiarni naprzeciwko second-handowej butiku w sąsiednim mieście, licząc odwiedzających lub po prostu zapytać, z czym można się liczyć. Być może nawet współpraca jest możliwa. W środowiskach przedsiębiorczych współpraca jest powszechna. Tylko wśród pracowników myślenie zazwyczaj jest bardzo ograniczone i nie wpadają na najprostsze pomysły. Może to wynikać z tego, że jako samodzielni nie robią tego, co ktoś im każe, ale to, co jest istotne.Więc, zbieraj dane, twórz plan, poszukuj partnerów (w tym również banku, jeśli jest to konieczne).Mam dwie rekomendacje książek:"Kopf schlägt Kapital" (Faltin) i "Mach Dein Ding!" (Thilo Baum)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata