Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy sprzedaż samochodu automatycznie powoduje przejęcie spadku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, mój zmarły ojciec pozostawił mi samochód. Mam już swój samochód, nie potrzebuję drugiego samochodu i chcę jak najszybciej sprzedać dziedziczony pojazd. Czy sprzedając samochód automatycznie przejmuję spadek? Z góry dziękuję za uprzejmą odpowiedź. Z poważaniem, Cornelius

Napisany przez 2Bolitho
Czy możesz/czy masz prawo to zrobić? Jesteś jedynym spadkobiercą? Jeśli na przykład istnieją jeszcze inni rodzeństwo, wówczas majątek przechodzi na spółkę spadkową (jeśli nie było testamentu). Wszyscy zainteresowani musieliby zgodzić się na sprzedaż. W kwestii samego pytania sugeruję zasięgnięcie porady u prawnika. My również to zrobiliśmy i adwokat nawet nie wysłał rachunku. Może to wynika z tego, że od dawna korzysta z usług naszej rodziny.

Napisany przez ADMCI4
Zdecydowanie zdecydowałbyś się na sprzedaż samochodu, co oznaczałoby, że przyjmujesz spadek poprzez zbycie i oczywiście przejęcie samochodu. Twoja sytuacja jest dla mnie jednoznacznie jasna.   R  Ważne jest również, czy jesteś jedynym beneficjentem.

Napisany przez 2Bolitho
Heroon pisze: Twoja sytuacja jest dla mnie absolutnie jasna.
Pozostaje tylko pytanie, czy również masz odpowiednią wiedzę, aby móc ocenić sytuację. :-) No offense.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata