Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy mój syn może już dokonywać przelewów bankowych?

Napisany przez ADMCI4
Cześć i dzień dobry, mój syn ma dwanaście lat i od pół roku ma konto osobiste, na które przekazuję mu swoje kieszonkowe. Do tej pory korzystał z karty klienta tylko do wypłacania lub wpłacania pieniędzy. Teraz kupił grę od kolegi i chciał wiedzieć, czy może przelać te pieniądze na konto tego kolegi. Nie korzysta jeszcze z bankowości internetowej i nie ma formularzy do przelewów. Jeśli teraz pójdzie do banku, czy otrzyma tam formularze i czy w jego wieku w ogóle może dokonać przelewu? Pozdrawiam, Rashid

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, Tak, ma prawo zarówno do wykonywania przelewów (w ramach swojego stanu konta), jak i do korzystania z bankowości internetowej. W przypadku bankowości internetowej rodzice muszą jednorazowo wyrazić zgodę/podpisać dokument, a następnie nie musi on już odwiedzać banku. Jednak czy bank oferuje to również dla nieletnich... to już inna sprawa... ale z reguły tak... są zadowoleni, gdy mali klienci pozostają ich klientami w przyszłości. esco

Napisany przez Banker 90
Ważne jest, aby rodzice podpisali umowę przy otwieraniu konta, która upoważni niepełnoletniego do samodzielnego dysponowania kontem. W innym przypadku nie będzie możliwe. Ale skoro ma już swoją własną kartę tutaj, nie ma również problemu z przelewem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata