Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenie osób przebywających w pojeździe dotyczy samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, Mój tata ma samochód i oczywiście jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej, ale także od ubezpieczenia pasażerów. Z okazji mojego przeprowadzki do innego miasta wypożyczył transporter. Tego dnia, czego mu jeszcze nigdy wcześniej nie zdarzyło, miał drobne zderzenie od tyłu. Uszkodzenie pojazdu zostanie pokryte przez ubezpieczenie samochodu zastępczego, więc nie ma problemu. Jedna z pasażerek doznała udokumentowanego urazu kręgosłupa. Czy ubezpieczenie pasażerów mojego ojca teraz się tym zajmie, czy dotyczy ono wyłącznie jego samochodu i zabezpiecza tylko wypadki, które się z nim zdarzą? Pozdrowienia, Spucki

Napisany przez ADMCI4
ubezpieczenie od wypadków na osobach nie ma sensu. Szkoda zostanie pokryta przez ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Pozdrowienia Ja

Napisany przez Gerd
W samochodzie wszyscy pasażerowie są ubezpieczeni przez ubezpieczenie OC, tylko właściciel pojazdu nie jest ubezpieczony jako kierowca w przypadku wypadku spowodowanego przez siebie. ubezpieczenie pasażerów jest tak naprawdę kompletną bzdurą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata