Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jakie gwarancje depozytów mają oszczędności?

Napisany przez ADMCI4
Moja koleżanka z pracy zawsze próbuje wmówić mi, żebym przeszedł do banku Sparkasse, aby moje pieniądze były bezpieczniejsze. Jej siostra tam pracuje i jest przekonana, że Sparkasse jest uczciwsza i bezpieczniejsza niż inne banki. Ze względu na ich specjalną formę prawną twierdzi, że mają lepsze zabezpieczenia. Ale słyszałem, że już nie ma tam istotnej różnicy. Być może eksperci bankowi tutaj mogliby mi wyjaśnić, czy naprawdę istnieje tam bardziej intensywne zobowiązanie do odpowiedzialności niż w innych instytucjach finansowych. Pozdrowienia, Rucki

Re: Jakie gwarancje depozytów mają oszczędności?

Napisany przez ProperSoul
Sparkassen należą zazwyczaj do gminy, czyli miasta i/lub powiatu. To znaczy: W razie kryzysu miasto lub powiat musi się za niego wziąć. Czy przez to pieniądze są bezpieczniejsze w Sparkassen, nie odważę się odpowiedzieć. Ale mogę sobie to wyobrazić. Ogólnie rzecz biorąc, oszczędności w niemieckich bankach wszystkich rodzajów są obecnie zabezpieczone do kwoty 100 000 euro przez system gwarancji depozytów, bez względu na to, czy jest to Sparkasse, bank komercyjny czy bank internetowy. Mam nadzieję, że to ci trochę pomoże. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata