Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kupno/budowa domu za 2 lata - Jak zbudować finansowanie

Napisany przez Homer0815
Cześć, ja i moja żona chcielibyśmy w przyszłości kupić lub zbudować Dom. Jednakże, ponieważ od lutego wyjeżdżam do pracy za granicę na rok, to prawdopodobnie wydarzy się to za około 2 lata. Chciałbym jednak już teraz zrobić coś w kierunku niezbędnej wtedy finansowania. Tylko nie wiem co! Bank chciał od razu wcisnąć mi kredyt hipoteczny oraz umowę oszczędnościowo-budowlaną. Ale nie wiem, czy to się opłaca na tak krótki okres czasu... Planowany jest zakup nieruchomości o wartości około 220000 euro Wkład własny obecnie: około 15000 euro Wkład własny na początek przyszłego roku: około 40000 euro Jak dotąd żaden z nas nie ma umowy oszczędnościowo-budowlanej ani konta Riester Po powrocie planujemy założyć rodzinę. Wtedy będę zarabiał sam. Czyli dochód netto wynosiłby około 2600 euro (bez nadgodzin, dodatkowych płatności, zasiłków rodzinnych...). Dziękuję z góry

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Homer 0815, myślę, że w tej sytuacji może mieć sens umowa oszczędnościowa budowlana. Obecna strata odsetek od salda oszczędności w BSV nie jest obecnie tak dotkliwa jak w przypadku innej inwestycji, dlatego pozostaje zakup korzystnej stopy procentowej. Obecne saldo mógłbyś wpłacić jako płatność jednorazowa na BSV, ewentualna przyszłoroczna płatność mogłaby również zostać uwzględniona jako wpłata. Z wpłat należy dokonać obliczeń w jak największej liczbie kas oszczędnościowo-budowlanych, aby określić najlepszą stawkę. Przy BSV, którego sensowne użycie planowane jest za 2 lata, należy zwrócić uwagę na następujące parametry: Oprocentowanie i wkład do spłaty z kredytu budowlanego muszą być obliczone umiarkowanie, ponieważ brakującą kwotę do całkowitej inwestycji należy wziąć jako hipotekę i musi być wystarczająca miesięczna płynność finansowa. Tutaj nie chodzi o najniższą stopę procentową i najwyższą możliwą kwotę kredytu, ale raczej o wkład w wysokości 50% przy korzystnych stopach procentowych i niskich płatnościach odsetkowo-odpłatniczych. W pewnych przypadkach wystarczy kwota 30 000 BSV z wpłatą 15 000 euro, co oznaczałoby, że już dostępne byłyby 30 000 euro (15 000 euro z oszczędności budowlanych, 15 000 euro kredytu budowlanego), które bank główny nie musiałby finansować, co oznaczałoby zmniejszenie stopnia obciążenia obciążeniem hipotecznym i uzyskanie lepszych warunków. kredyt budowlany przy takiej wielkości nie musiałby nawet być zabezpieczony hipotecznie. Co najmniej ten efekt zostałby osiągnięty, ponieważ kredyt budowlany prawdopodobnie będzie tańszy niż oprocentowanie na rynku! Nie uważam, że Wohnriester jest odpowiedni, zwłaszcza że w Wohnriester decyduje się otrzymać premię za latałatych płatności, która ma być uzyskana. Proszę być indolentnym w wyjaśnieniu fikcyjnego konta mieszkaniowego, gdzie rocznie fikcyjnie wydaje się 2% z salda korzystanego z mikrokredytu na konto mieszkanie, które musi być odzyskane do wieku emerytalnego ze zgromadzonej kwoty od oprocentowania od momentu rozpoczęcia renty do 85. roku życia, albo jako jednorazowa płatność z dyskontem przy rozpoczęciu renty. Należy również pamiętać o regulacjach dotyczących sprzedaży lub wynajmu. Jednorazowa wpłata zobowiązana na koncie Wohnriester z opisanymi wadami faktycznie zwiększyłaby kwotę korzystaną, fikcyjnie uwzględnianą przed uruchomieniem renty, co skutkowałoby zwiększeniem konta mieszkaniowego. Premia Riester moim zdaniem powinna być przeznaczona na rentę Riester, a nie na finansowanie budowy, ponieważ komplikuje, uwzględnia dodatkowe koszty i ogranicza elastyczność w zakresie wykorzystania nieruchomości. Obserwuj, jak podczas rozmów sprzedażowych odnosi się do fikcyjnego konta mieszkaniowego, albo nie jest wspomniane, a tylko zachęca się do korzystnych premii i oprocentowana, albo jest całkowicie błędnie wyjaśniane. Jeśli ma zostać przeprowadzona złożona konsultacja finansowa, to mogę życzyć ci tylko, abyś rzeczywiście był z niezależnym doradcą finansowym, a przynajmniej z uczciwym i inteligentnym doradcą z kas oszczędnościowo-budowlanych! Moje doświadczenie pokazuje, że klienci finansowi nie wiedzieli, co zrobić ze swoim Wohnriesterem, ponieważ wiele rzeczy było im nieznanych, ponieważ nie było im to jasno wyjaśnione! Niemal nikt nie jest w stanie przedstawić złożoności Riester i odpowiedniego koncepcji finansowania z korzyścią dla klienta.

Napisany przez Baufinanzierung
Moja konsultacja pozwala moim klientom zaoszczędzić średnio 80 000 euro przez 26 lat. To, co naprawdę się liczy, to strategia. Przewyższa ona stopę procentową o 4 do 1. Żadne bank nie powie Ci jednak, jak to zrobić, abyś nie stracił dodatkowych 80 000 euro na odsetkach! Obliczyłem to i mogę udowodnić, jak zoptymalizować swoje finanse, aby były bezpieczne i niedrogie. Chętnie się ze mną skontaktuj. Pozdrowienia Schlösser

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Finansowanie budowy, możesz śmiało opublikować swój koncept tutaj, jestem bardzo ciekawy! Życzę, żeby forum nadal pozostało tak poważne, jak dotychczas, byłoby miło, gdybyście mogli do tego przyczynić się również swą postawą!

Szanowny Panie Buhmann, po pierwsze, nie zwracałem się do Pana osobiście. A po drugie, uważam, że jest bardzo zarozumiale z Pana strony życzyć, aby forum nadal pozostawało wiarygodne? Bardzo dziwna odpowiedź. Skoro wydaje się, że jest Pan ekspertem, powinien Pan doskonale znać różnice w sposobach finansowania. Zakładam na Pana korzyść, że nie umknęło to Pana uwadze! Moim zdaniem nie jest konieczne ujawnianie tutaj całej wiedzy fachowej, którą zdobyłem. Z poważaniem A.Schlösser

Napisany przez 2Bolitho
Nie jestem specjalistą i chciałbym też wiedzieć, jak to działa. Na pierwszy rzut oka, wasze zachowanie nie robi na mnie dobrego wrażenia. To nie jest forum sprzedażowe. Możesz zachować swoją wiedzę dla siebie, ale w moich oczach jesteś tutaj zupełnie niewłaściwy.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć, Finansowanie budowy, nadal wyrażam życzenie, aby forum pozostało wiarygodne i jestem pewien, że mają Państwo zrozumienie dla tego oraz będą stanowić wartościowy wkład w jego rozwój. Rozumiem, że nie chcą Państwo tracić swojej wiedzy, ale promowanie jej w odpowiedzi na zwykłe pytania trochę mnie dziwi. Ja jako ekspert bardzo chętnie dzielę się całym moim know-how, aby wszyscy mogli z tego skorzystać, bo przecież właśnie po to jest forum! I szczerze mówiąc, to właśnie stamtąd wynikają wspaniałe relacje biznesowe, na które jestem dumny/a ;-)

Szanowny Panie Bolitho, Zauważa Pan, że to nie jest forum sprzedażowe, jednocześnie zalecając skontaktowanie się z Panem Buhlmannem w sprawie finansowania budowy, mimo że sam nie jest Pan ekspertem w tej dziedzinie. Jest to dość dziwne i wygląda na kumoterstwo. Dla klienta chodzi o bardzo dużą sumę pieniędzy, dlatego radziłbym Panu trochę powstrzymać się od udzielania zaleceń. Poświęciłem czas na przejrzenie opinii Pana Buhlmana. Na pewno jest on absolutnym specjalistą. Jednakże sposób, w jaki podchodzi do sprawy, wyraźnie pokazuje, że jego strategia nie jest tą, którą mógłbym polecić. W przyszłym tygodniu spotkam się z bankowcem, który ma bardzo dobre rozeznanie w kwestiach finansowania budowy i sam jest zaskoczony, ile pieniędzy oszczędza moje podejście. Dlatego teraz chce współpracować ze mną. Zamierzam się wycofać z tego forum, ponieważ nie jest właściwe publiczne twierdzenie czegoś, czego się nie potwierdza faktami. Tyle mogę powiedzieć: jeśli kupujący bierze kredyt w wysokości 100 000 euro na 4% oprocentowania, to wg tradycyjnej konsultacji bankowej przez okres 30 lat kosztowałoby go to około 280 000 euro. Moi klienci płacą 100 000 euro przy 4% oprocentowania przy identycznej miesięcznej raty kapitałowej około 180 000 euro. To jest duża różnica. Dodatkowo mój klient ma zapewnioną stałą stopę oprocentowania przez cały okres kredytowania i zapewnioną identyczną miesięczną ratę. Życzę Panu i Panu Buhlmannowi dobrych i oczywiście rzetelnych interesów z Państwa długoletnimi kontaktami biznesowymi. Wszystkiego dobrego Schlösser

Napisany przez JohannesP15
jeśli kupujący bierze kredyt w wysokości 100 000 euro z oprocentowaniem 4 %, to według tradycyjnego doradztwa bankowego kosztuje go to przez okres 30 lat około 280 000 euro. Dla mojego klienta koszt 100 000 euro przy oprocentowaniu 4 % przy identycznej miesięcznej kwocie spłaty wynosi około 180 000 euro. To bardzo dużo pieniędzy. Dodatkowo mój klient ma pewność co do oprocentowania przez cały okres kredytowania oraz gwarancję identycznej miesięcznej obciążenia. Życzę Państwu, panu Buhmannowi oraz oczywiście udanych i uczciwych interesów ze swoimi długoletnimi partnerami handlowymi. Wszystkiego dobrego Schlösser Szanowny Panie Schlösser! No cóż, dlaczego tylko? 100 000,00 euro przez 30 lat z oprocentowaniem 4 % Kto tak robi? 4 % z 100 tysięcy euro to 4000 euro Jeśli mam spłacić tylko 180 000,00 euro za 100 000,00 euro kredytu w ciągu 30 lat, to w takim razie proszę o możliwość wzięcia 50 000 000,00 euro kredytu i od razu zabezpieczam dla banku 80 procent na odsetki, a oczywiście zabezpieczam 50 milionów w 100%. Dlaczego teraz opuszcza Pan forum? Proszę po prostu pokazać nam rachunek: Pan pisze: ta sama rata, stałe oprocentowanie 100 000,00 euro spłaconych w ciągu 30 lat oznacza: 30 x 3333,3333 euro rocznie spłaty prawda? Rok 1 4000 euro odsetek Rok 2 3866,66 euro odsetek itd. Obejrzałem to i wychodzi na wyższą kwotę niż łącznie 80 000,00 euro! Jeśli mimo to udaje się Państwu to osiągnąć, proszę napisać do mnie, mam kilku bardzo dobrych klientów dla Państwa! Za kredyt w wysokości 100 000,00 euro aktualnie płacę 2.65 % na 10 lat na stałe, potem spłacam z 3.35 % i w ten sposób spłacam kredyt w ciągu 10 lat. Oznacza to ogólny koszt w wysokości 126 500 euro. Pytanie w tym przypadku brzmi: jak zrobić z 3.35 % w ciągu 10 lat 100 % w sposób wiarygodny? Odpowiem na to pytanie każdemu członkowi forum, który poważnie twierdzi, że chce to zrobić dla siebie i ma na to pieniądze. W tym tygodniu jeden uczestnik tego forum poważnie twierdził, że jest ekspertem i zaproponował mi różne oferty. Oczywiście zwykły człowiek dzwoni do podanych firm ubezpieczeniowych i kas oszczędnościowych i pyta, czy zaproponowany wynik jest dobry czy bardzo dobry. W żadnym przypadku wynik nie był dobry! Szkoda! Dzięki moim bezpłatnym połączeniom udało mi się jednak odkryć, jak z 3.35 % zrobić naprawdę 10 %! To nie ma na celu umniejszyć Państwa zaangażowania, ale: Dlatego przetestujmy, kto zobowiązuje się na trzydzieści lat, czy nie znajdzie nic lepszego! Wszystkim życzę refleksyjnej i pięknej niedzieli! Johannes

Szanowny Panie JohannesP15. Pisze Pan: ta sama rata, stała stopa procentowa 100.000,00 euro spłacone w ciągu 30 lat oznacza: 30 x 3333.3333 euro rocznie spłaty, prawda? Rok 1 4000 euro odsetki Rok 2 3866.66 euro odsetki 1. Dokładnie o to mi nie chodzi. :-) 2. Ponadto: mój post odnosi się do klientów, którzy zazwyczaj nie spłacają z oprocentowaniem 3,5%. 3. Pan znalazł bardzo korzystne oprocentowanie, które normalnie nikt nie ma przez tak długi czas. Możemy się skonsultować! Wydaje mi się, że jest Pan bardzo kreatywny i zainteresowany znalezieniem doskonałej strategii. Uważam to za bardzo dobre. Jednakże, nie chodzi mi przede wszystkim o to, aby dowiedzieć się, kto jest największy, najlepszy, najwspanialszy. :-) Być może ma Pan pomysł, jak można to jeszcze usprawnić w niektórych przypadkach? W tym sensie A.Schlösser

Baufinanzierung pisze: Może mieć Pan/Pani pomysł, jak jeszcze można to ulepszyć w niektórych przypadkach? Pozdrawiam A.Schlösser
Z przyjemnością to zrobimy! Pozdrowienia!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Panie Schlösser, bez znajomości koncepcji, czegoś takiego nie ma, to nie działa!! Oczywiście można skonstruować coś, co ma sens teoretycznie, ale nigdy z 100% pewnością, albo bez pewnego ryzyka!!! I Pan to wie!!!!!

Napisany przez Nakkal
Wziąłem kredyt hipoteczny dopiero teraz, i gdy teraz czytam te wpisy na forum, zastanawiam się, czy nie powinienem był wcześniej zdobyć kilku informacji na ten temat. Jak mówi przysłowie, zawsze warto posłuchać innej opinii, zwłaszcza przy tak wysokich kwotach... Co o tym myślicie?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć JohannesP, czy mógłbyś nam powiedzieć, gdzie możemy uzyskać 100 000 euro na 2,65% na 10 lat? Chciałbym również wiedzieć, jaka inwestycja gwarantuje mi 10% odsetek bez ryzyka!

Szanowny Panie Buhmann, szczerze mówiąc. To jest bezpieczne i nie ma ryzyka! Zwykłymi narzędziami. Po prostu na to nie wpadłeś. Ale w zasadzie bardzo proste. To jest właśnie piękne. Pozdrowienia A. Schlösser

Napisany przez 2Bolitho
W takim razie pozostaje mi tylko pogratulować! Chętnie miałbym taki zakamarek!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Finansowanie budowy, dlaczego nie przekażesz mi tego konceptu do wglądu, a ja rzetelnie ocenię ten pomysł i chętnie go opublikuję. W ten sposób oboje zyskamy, nie sądzisz?

Zostałem zapytany bezpośrednio i udzielam odpowiedzi na oba pytania: z internetu! Znajdziesz to również! Jeśli porównasz, na pewno szybko się dowiesz! Pozdrowienia Johannes ps.: Chętnie udzielam pomocy każdej rodzinie i wszystkim nieprofesjonalistom!

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie budowy i JohannesP, Czy poważnie uważacie, że wasza gra w kotka i myszkę jest pomocna dla forum? Wydaje się, że traktujecie nas wszystkich jak głupków i sądzicie, że możecie zrewolucjonizować rynek, czego nikt przed wami nie zauważył? O czym właściwie rozmawiamy, o spekulacyjnych inwestycjach czy o solidnych finansowaniach budowy dla każdego? Jeśli chodzi o to drugie, zróbmy coś teraz, aby pokazać, co potraficie. W przeciwnym razie nadal czekam na prywatną wiadomość lub e-mail!

noelmaxim pisze: Finansowanie budowy i JohannesP, Czy naprawdę uważacie, że wasza gra w kotka i myszkę służy forum? Zachowujecie się tak, jakbyśmy wszyscy byli głupi i moglibyście rewolucjonizować rynek, czego nikt wcześniej niż wy nie zauważył? O czym tu rozmawiamy, o spekulacyjnych inwestycjach czy o solidnych finansowaniach budowlanych dla wszystkich? Jeśli chodzi o to drugie, teraz powinniście pokazać, co potraficie, w przeciwnym razie nadal czekam na prywatną wiadomość albo e-mail!
Kto tu właściwie gra w kotka i myszkę? Mówię za siebie! Nie jesteście głupi, ale ja też nie! 10 lat 2,65 % - to oferta niemieckiej kasy oszczędności budowlanej I to wiecie, tak dobrze jak ja, mam nadzieję! Skoro to prawda, to prawdziwe jest też inne oświadczenie, to fakt! Oczekiwałem tutaj forum, na którym ludzie mogliby wymieniać się informacjami i dawać sobie rady. Jestem klientem, wy jesteście doradcami finansowymi, różnimy się pod tym względem. Pozdrowienia Johannes ps.: 2,67 2,87 10 To są liczby z tabeli kasy oszczędności budowlanej, każdy może to tutaj przeczytać! To jednak 10 lat i 7 miesięcy, o rany, źle przeczytałem, mimo to świetne!

Napisany przez NaTwoim13
Drogi JohannesP, żaden bank oszczędnościowo-budowlany nie oferuje w Niemczech 2,65% na 10-letni kredyt ratalny, żaden!!! Chociaż to tak na marginesie, ale warto o tym wspomnieć, choć w istocie to nie było pytaniem, ale warto podkreślić! Co więcej, w kontekście prowadzonej tutaj dyskusji udział spłaty musiałby być wolny, czyli balonowy, ponieważ po co korzystać z warunków 2,65%, które finansują umowę oszczędnościową, która generuje straty odsetek (odsetki do zapłacenia wyższe niż otrzymane w umowie oszczędnościowej), co sprawia, że rzeczywista stopa procentowa znacznie się pogarsza??? Ponadto podany przez nich oprocentowanie nie może dotyczyć finansowanej z góry umowy oszczędnościowej, lecz natychmiastowo wypełnionej, co oznacza podwojenie wartości kredytu, raz za otrzymane pieniądze, raz za wyższy stan konta oszczędnościowego w finansowanej umowie oszczędnościowej!! Ale sądzę, że nie o to chodziło, ponieważ oprocentowanie to nie będzie potrzebne przez 10 lat, ponieważ wfinansowana umowa oszczędnościowa zostanie przyznana znacznie wcześniej! To tylko krótka uwaga odnośnie podanego przez nich warunku, którego nie ma w rzeczywistości!!!!!! Spłata zadłużenia nastąpi za 10 lat, jeśli będę mógł pożyczyć pieniądze na 10 lat na 2,65% i jeśli otrzymałbym gwarantowane 20,68% odsetek za udział w spłacie wynoszący wg nich 3,35% Obydwie rzeczy są absolutnie nierealistyczne!!! A z modelem oszczędnościowo-budowlanym nie będę w stanie zgładzić zadłużenia w ciągu 10 lat przy udziale w spłacie wynoszącym 3,35%, ale na pewno sami to obliczyliście, więc nie było to przewidziane w tej dyskusji!! Naprawdę ciekawi mnie, co własciwie mają na myśli, zarówno Państwo jak i autor poruszenia dotyczącego finansowania budownictwa mieszkaniowego i co ma do tego miejsce w tym forum, zwłaszcza w tej sekcji, czy to jest zgodne z Państwa zdaniem kompleksowej i rzetelnej porady dotyczącej finansowania nieruchomości?? To wszystkich uczestników, czytelników i użytkowników tylko wprowadza w błąd, jeśli tego nie chcą, to proszę, wyjaśnijcie to nam wszystkim w tym interesie!

Szanowny Panie Buhmann! Oczywiście istnieje ta pożyczka! Obserwuję to z zainteresowaniem! Czy to jest Pańskie forum? Jeśli ktoś chce być doradzony przez Pana, powinien się do Pana udać. Jeśli ktoś chce wiedzieć ode mnie, jak to zrobić, a nie jest doradcą, może śmiało się do mnie zgłosić. Nie udzielam porad. Chętnie mówię każdemu, jak coś zrobić, jeśli rozpoznaję dobrą intencję, ale z pewnością nie tutaj! Intencje są tutaj - dla mnie - klarowne! Takie to proste! Pozdrowienia Johannes

Napisany przez NaTwoim13
Temat powinien być dla mnie tym samym zakończony, tylko tyle, że to nie jest moje forum, ale bardzo chętnie tutaj publikuję!! Przede wszystkim staram się zwracać uwagę na błędy, kiedy zauważam, że porównuje się jabłka z gruszkami albo nawet świadomie podaje fałszywe informacje, które nie pomagają naprawdę zainteresowanym czytelnikom. W przypadku, o którym wspominam jeszcze raz, nie ma oprocentowania nominalnego 2,65% na 10 lat stałe bez kombinacji oszczędności mieszkaniowych!!!! Na pewno nie odłożone na koniec i tylko o to chodziło na początku tej dyskusji z tego wpisu! Nawiasem mówiąc, nawet nie wspomniano jaką maksymalną pożyczkę brać pod uwagę. Wskaźnik odsetkowy, który podali, szybko traci na znaczeniu ze względu na konfigurację oszczędności mieszkaniowych, niestety nie podejmują dyskusji, przede wszystkim wskaźnik odsetkowy, którego się kwestionuje, to tylko część moich obaw, biorąc pod uwagę wpisy użytkownika finansującego budowę. Początkowa dyskusja lub problem, który poddałem w wątpliwość, był zupełnie inny. Na koniec, dlaczego nie chcą Państwo wyjaśnić tego koncepcji żadnemu doradcy? To mnie naprawdę niepokoi!

Temat powinien być dla mnie teraz zamknięty, tylko tyle, to nie jest moje forum, ale bardzo chętnie publikuję tutaj!!

W Pańskim przypadku powiem to jeszcze raz, oprocentowanie nominalne 2,65% na 10 lat bez połączenia z kredytem budowlanym nie istnieje!!!!
Na koniec, dlaczego nie chce pan wyjaśnić tego konceptu żadnemu doradcy? To mnie naprawdę dziwi!

Krótka odpowiedź:

Nigdy nie napisałem, że to nie jest oferta kredytowa od kasy oszczędnościowo-budowlanej.
Jest to oferta od kasy oszczędnościowo-budowlanej!
Oprocentowanie 2,65% wiąże się z umową oszczędnościową, ale kto powiedział, że będę ją nadal chciał wykorzystać za dziesięć lat?
Do tego czasu muszę płacić oprocentowanie 2,65%. To jest moja umowa jako klient.

Inwestycja to [url]lokata[/url] terminowa, nic złego się nie stanie, ponieważ również działa z niemiecką kasą oszczędnościowo-budowlaną.

Nie mam więcej do powiedzenia!

Dlaczego nie mówię tego doradcom, to bardzo proste.

Dla mnie jakość doradcy przejawia się w tym, że jego oferta musi być lepsza niż ta, którą sam znalazłem - na przykład przez Internet!

I teraz powiem ci:

moja umowa z niemieckimi kasami oszczędnościowo-budowlanymi i europejskim dużym bankiem finansuje

100 000,00 [url]euro[/url] z oprocentowaniem 6% na 10 lat i 7 miesięcy.

Jeśli to nie jest zgodne z prawdą lub nie zostanie spełnione, to trzy instytuty są odpowiedzialne, ale działa, widzę to!

Wszystkiego dobrego!

Johannes

Napisany przez NaTwoim13
Drogi JohannesP, naprawdę nie mogę już podążać za Twoimi argumentami. Pisałeś między innymi na temat bezzasadnego wpisu dotyczącego finansowania budowy: Dzięki moim bezpłatnym połączeniom tam było możliwe dowiedzieć się, jak zamiast 3,35% można osiągnąć naprawdę 10%. Czy zdajesz sobie sprawę, że stopa zwrotu wynosząca 10% na wkładzie spłaty 3,35% jest niewystarczająca, aby spłacić dług po 10 latach? Przy stopie procentowej i spłacie w wysokości 6%, z czego 2,65% to spłata, potrzebujesz około 20% zysku na wkładzie spłaty, aby zakończyć po 10 latach! Jak możesz faktycznie inwestować ten wkład spłaty swobodnie, skoro otrzymałeś 2,65% od banku hipotecznego? Pewien procent musi być przeznaczony na lokatę w banku hipotecznym, co - jak już opisałeś - zmniejsza stopę procentową, a właściwie efektywnie ją pogarsza! Innym słowy, tego fragmentu nie możesz zainwestować! 2,65% prawdopodobnie nigdy nie było oferowane w Niemczech jako model odroczenia spłaty w ramach finansowania banku hipotecznego z około 10-letnim okresem wiążącym na oprocentowanie, jeśli w ogóle, a nawet jeśli jako finansowanie tymczasowe, to płacisz odsetki od podwójnej sumy, a mianowicie zarówno zaciągniętej kwoty, jak i uzupełnionej kwoty! Dopiero wtedy nie potrzeba 10 lat, aby bank hipoteczny przyznał kredyt! Twoje całe rozważania absolutnie do siebie nie pasują i zawierają błędy matematyczne oraz koncepcyjne, co może skutkować nie tylko porównywaniem jabłek do gruszek, ale także błędnymi informacjami merytorycznymi! No i jeszcze te deklaracje, że nie powiem doradcy, tylko klientom, którzy naprawdę są zainteresowani, czy masz na myśli mojego 13-letniego syna, który nudzi się, czy jesteś jego kolegą z klasy? Dopóki nie pokażesz nam, o co Ci chodzi, Twoje wpisy na forum nie są pomocne, więcej nigdy nie chciałem powiedzieć czy pokazać!

Jestem po 50-tce, mam odpowiednie umowy jako klient i potrafię liczyć! Jeśli w jakimś forum można obrażać, Johannes się z niego wycofuje! Wszystkim, którzy szukają dobrej porady, zdecydowanie zalecam nie polegać tylko na porównawczych doradcach, ale zaufać swoim oczom i uszom. Johannes

Napisany przez NaTwoim13
Przy udziale oprocentowania i spłaty w wysokości 6 %, z czego 2,65 % stanowi spłatę, potrzebna jest stopa zwrotu na spłatę w wysokości około 20 %, aby skończyć w ciągu 10 lat!Oczywiście powinno tu być 2,65 % odsetek, co odpowiada 3,35 % spłaty! Johannes15, Miałbym nadzieję, że zaprzeczą Państwo mojemu obliczeniu i przedstawią swoje, gdyż wygląda na to, że istnieją istotne różnice. Niestety nie odnoszą się Państwo do tego, chociaż są Państwo autorami tej dyskusji. Dyskusja ta nigdy by nie miała miejsca, gdybyście ogłosili fakty i dane, które można by zweryfikować. Znacznie szkoda, że teraz rozczarowuje Was to, że próbuję temu zaprzeczyć, przesłuchując w interesie wszystkich tutaj, a przede wszystkim wcześniej kwestionując! Ugodowo brzmi wasza wypowiedź Wszystkim poszukującym dobrej porady gorąco zalecam nie poleganie jedynie na poradach porównawczych, ale zaufanie swoim zmysłom. Moim zdaniem to właśnie jest słuszna droga, chciałbym raczej udzielać pomocy na tym forum, kiedy zaślepia nas zbyt duża pewność w siebie lub wprowadza w błąd oparty na zmysłach i oczach, ponieważ nie uważam się za jedynie porównawczego doradcę, ale także specjalistę, który zwraca uwagę na nieprawidłowe podejścia do finansowania nieruchomości, a zrobiłem to u Państwa - myślę, że z zrozumiałymi faktami, danymi i liczbami! Nie chciałem was urazić, raczej chciałem was skłonić do zmiany zdania lub uznanie swojego błędnego podejścia do własnego finansowania.

Pan Buhmann! Próbowałem dzwonić do Pana! Na numer stacjonarny nie było odpowiedzi! Nie odebrał Pan na komórce. Nie ma problemu! Wskazał Pan stronę internetową. Sprawdziłem na niej i chciałem obliczyć pożyczkę w wysokości 500.000,00 euro. Suma zakupu 500.000,00 euro pożyczka 500.000,00 euro Kalkulator nie mógł tego obliczyć. Myślałem: 300.000,00 euro pożyczki To zostało obliczone: 1730 euro miesięcznej raty Pozostały dług po 10 latach: 183.922,96 Oprocentowanie: 3,72 % Spłata: 3,20 % Nieźle! Mój obecny kontrakt 500.000,00 euro pożyczki 500.000,00 euro suma zakupu Oprocentowanie: 2,65 % 1104,17 / Miesiąc Inwestuję 625 euro miesięcznie w lokatę, co daje mi prawie identyczną miesięczną ratę! Po 10 latach mam z tej lokaty prawie 95.000,00 euro, przed opodatkowaniem! Ponieważ nie chcę mieć problemów z kasą oszczędnościową, inwestuję 80 % kwoty inwestycyjnej w moją umowę oszczędnościową. Pożyczam tę kwotę na lokatę, która musi być tańsza niż 4,5 %! Mam taką. Po 10 latach mam więc zgromadzoną umowę oszczędnościową i mogę kontynuować finansowanie. Nie zrobię tego, nie będę robił tego. Dzięki niemal 100.000,00 euro z inwestycji i zgromadzonej w umowie oszczędnościowej kwocie, mam tyle pieniędzy zgromadzonych, że po tych dziesięciu latach mogę spłacić 500.000,00 euro razem z 80 % kosztów pożyczki na raty oszczędnościowe. Jak mogę to spłacić? Chętnie wyjaśnię to każdemu, kto ma prawdziwe osobiste zainteresowanie! Mogę przedstawić 500.000,00 euro z 180.000,00 euro salda! To moja decyzja, czy skorzystam z umowy oszczędnościowej czy też przekażę ją krewnemu po 10 latach. To mój kontrakt. To tyle w skrócie mojego kontraktu! Johannes

Napisany przez C. Andreas
Cześć wszystkim, Cześć Thomas, JohnannesP15 ma na myśli to: Genotec eG Teoria szara, modele i z wysokimi prowizjami dla doradcy i firmy. Każdy komentarz na ten temat jest zbędny i nie warty papieru.

Napisany przez NaTwoim13
Dziękuję za informację!

Cześć Panie Andreasie! Dzień dobry Panie Buhmann! Jak poważnie! Inwestycja 4.5 % jest inwestycją oferowaną przez Pana Andreas! Jest to oferta BKM Mainz! (Można sprawdzić!) Nie znam firmy Genotec i konsultowałem się m.in. z Panem Andreasem! Każdy uważny czytelnik może teraz zastanowić się, dlaczego ci dwaj panowie tak postępują. Jeszcze raz: jestem klientem i mam ten kontrakt! Ci dwaj inni panowie są doradcami! A potem są czytelnicy i autorzy stałych artykułów na tej stronie, którzy chwalą pracę doradców! Z tej perspektywy żegnam się z tym forum i pozostaję do dyspozycji wszystkich! Johannes

C. Andreas pisze: Cześć wszystkim, Cześć Thomas, JohnannesP15 uważa to tutaj: Genotec eG Szara teoria, modele i wysoko prowizjonowane dla doradcy i społeczeństwa. Każdy komentarz na ten temat jest zbędny i papier tego nie wart.
Cześć Panie Andreas! To nieprawdziwe stwierdzenie! Proszę uprzejmie je wycofać! Johannes

Napisany przez KMueller
Cześć, w kwestii finansowania mogę polecić Ci bardzo dobry, transparentny kalkulator finansowy: Webposé Kalkulator finansowania nieruchomości Na stronie znajdziesz także obszerną bazę wiedzy na temat zakupu nieruchomości. Powodzenia!

JohannesP15 pisze: Cześć Panie Andreas! To jest fałszywe oświadczenie! Łącznie proszę o jego usunięcie! Johannes
Cześć Panie Andreas! Ponawiam swoje żądanie po raz ostatni, aby usunąć lub odwołać to fałszywe oskarżenie. Johannes

Napisany przez C. Andreas
Zwracam wszystko.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata