Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jakie dane muszę podać w aplikacji o kredyt?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Choć to obecnie nie jest aktualne, może się zdarzyć, że w przyszłości będę chciał złożyć wniosek o kredyt. Nie chodzi o kredyt hipoteczny, ale o zwykły kredyt ratalny, który spłaca się co miesiąc. Ponieważ tak wiele razy zauważyłem, że moi znajomi musieli podawać niemożliwe informacje, aby otrzymać taki kredyt, chciałbym tu zasięgnąć informacji, jakie dokładnie dane osobowe trzeba podać. Wydaje się, że tutaj przebywają ludzie, którzy naprawdę mają dużą wiedzę. Byłoby miło, gdybyście mogli odpowiedzieć mi możliwie szczegółowo. Orbiter

Napisany przez boyscout
To, co do tej pory musiałem podać (EasyCredit i (wówczas) Citibank): - Ostatnie 3 wypłaty. Właściwie więcej nie było potrzebne. Przy finansowaniu samochodu wystarczyła nawet ostatnia wypłata.

Napisany przez 2Escorpio
To zależy od banku do banku... niektórzy chcą dokładnie wiedzieć, na co chcesz wydać pieniądze, nawet jeśli to ich nie dotyczy... ale cóż, oni mają przewagę.

Napisany przez MThiemann
Witaj Orbiterze, W zasadzie musisz jedynie przekazać bankowi informacje, które są niezbędne do przeprowadzenia rozsądnej oceny ryzyka związanej z Twoim wnioskiem kredytowym. Zazwyczaj są to informacje dotyczące... Twojego stanu cywilnego (z uwagi na wynikające z niego zobowiązania alimentacyjne), długości zatrudnienia (z uwagi na ewentualny okres próbny), wysokości dochodów, dotychczasowych regularnych wydatków oraz ewentualnych zabezpieczeń Właściwe dokumenty, jakie zwykle są żądane, to: Odcinki wypłat z ostatnich trzech miesięcy, Wyciągi bankowe z ostatnich czterech tygodni (czy są tam zauważalne nieautoryzowane obciążenia lub windykacje?!) To właściwie wszystko. Nie do końca rozumiem, jakie dodatkowe informacje musieli podać Twoi znajomi? Jeśli chcesz otrzymać aktualne porównanie warunków kredytu, możesz skorzystać z bezpłatnego porównywarki kredytów ratalnych dostępnej na mojej stronie internetowej. Możesz tam bez zobowiązań uzyskać pierwszy ogląd sytuacji oraz przekierować swoje zapotrzebowanie kredytowe do nawet ośmiu banków. Nie poniesie to dla Ciebie żadnych kosztów - także w przypadku odmowy decyzji kredytowej. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata