Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy prywatne ubezpieczenie zdrowotne i świadczenia bezzwrotne pokrywają koszty leczenia psychoterapeutycznego?

Napisany przez ADMCI4
Jako nauczycielka zawsze mogłam rozliczać wiele metod leczniczych i terapii alternatywnych za pośrednictwem prywatnej lub publicznej (Beihilfe) ubezpieczalni zdrowotnej. Jednak w ostatnim czasie nie jest to już takie proste. Ze względu na bardzo trudną sytuację prywatną pilnie potrzebuję terapii psychoanalitycznej. Mój terapeuta nie daje mi jednak zbyt wiele nadziei, że Beihilfe będzie chętna do pokrycia kosztów. Może tutaj ktoś ma doświadczenie w tej kwestii i może mnie ośmielić. Jakie inne alternatywy mam do dyspozycji?

Re: Czy prywatne ubezpieczenie zdrowotne i świadczenia bezzwrotne pokrywają koszty leczenia psychoterapeutycznego?

Napisany przez EasyD
Moim zdaniem Beihilfe powinno faktycznie zapłacić. Źródło: Beihilfen - Therapie | beratung-therapie.de | Psychologische Beratung | Therapie W przypadku PKV ważne jest, która firma i jaki rodzaj usługi zostały wybrane. Większość firm zwraca tylko określoną liczbę pełnej reszty kwoty za leczenie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata