Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy można złożyć wniosek o kredyt samochodowy przed zakupem pojazdu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć... Wygląda na to, że niedługo będę zmuszony zakupić nowy samochód, ponieważ mój stary coraz bardziej się psuje i naprawa przestaje się opłacać. Jednakże nie mam jeszcze pojęcia, jaki samochód chcę zakupić i jaki może być mój budżet, dlatego wolałbym najpierw udać się do banku i zapytać o kredyt samochodowy. Obawiam się jednak, że taki kredyt można otrzymać dopiero po wybraniu konkretnego samochodu, który stanowiłby bezpośrednie zabezpieczenie. Może wiecie, czy istnieje możliwość odwrotnej kolejności, czyli uzyskania kredytu najpierw, a potem przedstawienia dokumentów pojazdu. Serdeczne pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
Oh, to straszne!! Kto dokładnie zmusza cię do kupienia nowego samochodu? Pytanie jest zupełnie poważne, warto zastanowić się nad tym. Co mnie jeszcze bardziej martwi, dlaczego nie wiesz, jaka powinna być wysokość twojego budżetu? Chodzi mi o to, że nikt poza tobą nie zna twoich wydatków i dochodów. Tak samo jak twoje oszczędności itp. Jeśli wiesz, ile masz nadwyżki miesięcznie, możesz oczywiście uzyskać oferty finansowania samochodu. To powinno być możliwe również online. Dzięki temu powinieneś szybko uzyskać dobrą ocenę. Moje osobiste zdanie jest takie, że samochody w ogóle nie powinny być finansowane. Ale ja również mogę mieć inne podejście. Po prostu nie czułbym się dobrze płacąc odsetki z jednej strony i ponosząc deprecjację z drugiej. kredyty służą do inwestycji. Wtedy obie strony wygrywają. W przypadku finansowania samochodu miałbym poczucie, że jestem podwójnym przegranym. Ale każdy ma swoje zdanie. A jeśli ktoś cię zmusza, to musi tak być. Wtedy też nie jesteś winny, to też w praktyce. (Przepraszam za ironię)

Napisany przez 2Escorpio
Ach Boli... nie możesz generalizować wszystkiego... jeśli potrzebujesz samochodu, na przykład, bo mieszkasz na wsi i musisz dojeżdżać do pracy, a raty kredytu Ci na to pozwalają... to lepiej przyjąć stratę wartości plus odsetki, niż stracić pracę i mieć mniej pieniędzy w miesiącu niż gdybyś finansował samochód? Zazwyczaj wygląda to tak... idziesz do dealera samochodowego i wybierasz sobie samochód... wtedy znana jest kwota... dealer samochodowy zazwyczaj ma swojego partnera bankowego i składa wniosek kredytowy. Ocena, czy tak czy nie, trwa około tygodnia, a jeśli decyzja to tak, możesz odebrać samochód lub zamówienie zostaje przesłane. Istnieje również możliwość (w zależności od banku) złożenia wcześniejszego wniosku kredytowego... ale będą Cię pytać, dlaczego teraz chcesz mieć 10 000 euro, skoro nie wiesz, czy samochód kosztuje być może 12 000 euro czy tylko 7 000 euro. Zazwyczaj musisz podać rzeczywistą kwotę, ile kosztuje samochód, który wybrałeś. Następnie wniosek kredytowy zostanie sprawdzony, a pieniądze zostaną przekazane bezpośrednio dealerowi, któremu wysyłasz dokumenty pojazdu. Więc nie jest możliwe uzyskanie pieniędzy, pójście na dealera z gotówką, a potem, być może kiedyś, przekazanie dokumentów pojazdu bankowi... nie działa to w ten sposób. Chyba że składasz wniosek o kredyt uniwersalny, ale ten nie ma nic wspólnego z finansowaniem samochodu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata