Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy każde ubezpieczenie samochodu zawiera również ochronę prawna w ruchu drogowym?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór, Ubezpieczenie OC samochodu moim zdaniem obejmuje kilka podstawowych świadczeń. Zawsze byłem zdania, że na przykład w przypadku wypadku wszelkie ewentualne spory prawne z tym związane są objęte ochroną ubezpieczenia OC. Kolega z pracy chciał mnie przekonać, że trzeba wykupić osobne ubezpieczenie ochrony prawnej w ruchu drogowym. Jednakże to ubezpieczenie raczej obejmuje ogólne niezgodności w tym obszarze. Chodzi mi tylko o to, czy w przypadku wypadku mam pewne podstawy prawne. Możecie mi coś na ten temat powiedzieć? Pozdrowienia, GernotMa

Re: Czy każde ubezpieczenie samochodu zawiera również ochronę prawna w ruchu drogowym?

Napisany przez Reibold
Cześć! Każde ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej obejmuje również usługi związane z obroną przed niesłusznymi roszczeniami o odszkodowanie. Dzieje się tak już ze względów własnych, ponieważ w przeciwnym razie musiałabyś zapłacić. Ubezpieczyciel może podjąć działania prawne w ostateczności. Szczególnie gdy jesteś poszkodowany, ubezpieczenie ochrony prawnej może okazać się pomocne. Wtedy stajesz po drugiej stronie! Pozdrawiam Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy

Napisany przez Gerd
Ochrona prawna związana z ruchem drogowym jest sensowna nie tylko dla właścicieli samochodów. Tutaj ubezpieczone są wszystkie kwestie związane z tematem ruchu drogowego (przemieszczanie się), bez względu czy jesteś pieszym, czy pasażerem autobusu, pociągu, samolotu, etc.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata