DZIĘKUJĘ!!!! Ten raport jest bardzo interesujący!
Te wszystkie powiązania i transakcje! Wreszcie lepiej to ogarniam. Już z własnych badań podejrzewałem coś w tym kierunku (wpisy do szwajcarskiego rejestru handlowego, google, gomopa itp.). Również wysokie straty z lat 2008 - do sierpnia 2009 związane z forex tradingiem są bardzo interesujące!
Mój
doradca finansowy mówił mi wtedy, że forex trading (finansowany poprzez patriarchalne umowy pożyczkowe) jest dosyć pewny. Oczywiście, mogło się zdarzyć kilka dni, kiedy nie idzie to zbyt dobrze. Ale dzięki stopowi / straty nie mogło się zdarzyć zbyt wiele. Wtedy szybko zrezygnowaliby z inwestycji. Kiedy wpłaciłem moje pieniądze w połowie 2009 roku, oni już pracowali na straty prawie 1 miliona
USD (oryginalną kwotę lekko zaokrąglam)!
Niemniej jednak mój
doradca finansowy wtedy powiedział mi, że gdy przypadkowo kilka dni po rozpoczęciu dochodzenia FINMA zwróciłem mu na to uwagę (on zupełnie o tym nie wiedział), że dochodzenie to szybko się zakończy, ponieważ umowy pożyczkowe są absolutnie czyste i zgodne z prawem, i że jakiś pochopny oskarżył FINMA o ściganie tej szwajcarskiej firmy (nie podaję nazwy, dotknięci wiedzą, o kogo chodzi). FINMA lub Revitrust AG miały zniknąć w ciągu 2 - 3 tygodni, bo nie znalazłyby niczego.
No i teraz to Prokuratura Kantonu St. Gallen poinformowała FINMĘ w czerwcu 2009 roku o tych działaniach biznesowych. Wtedy właśnie byłam w trakcie inwestowania moich pieniędzy!
Otrzymałem tylko 15 stron. Czy istnieje druga część z pozostałymi stronami?
Dziękuję!