Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: konto bankowe na drobiazgi?

Napisany przez ADMCI4
Miłego wieczoru, zastanawiam się nad otwarciem drugiego konta bankowego. Oczywiście w innym banku. Chciałbym używać go do zakupów internetowych (eBay, Amazon, inne sklepy), ponieważ nie chcę udostępniać danych konta normalnego ani je rozpowszechniać. Czy w ogóle jest to możliwe? W końcu nie będę otrzymywał regularnych wpływów na to konto. Jeśli już, wypłacę tylko środki, przyjmę niewielkie kwoty lub prześlę pieniądze ze swojego prawdziwego konta na drugie konto. Czy ma to jakiekolwiek późniejsze konsekwencje? Czy powinienem np. zamknąć konto po 3 miesiącach i za 2 lata chcieć założyć konto w tym samym banku, czy jeśli chodzi o Schufę? (Do tej pory nie mam żadnych negatywnych wpisów) Z poważaniem Mario

Napisany przez 2Bolitho
Obserwuje się wyraźny trend korzystania z drugiego i trzeciego konta bankowego. Mogę polecić Ci darmowe konto online do Twoich planów. Ja również tak postępuję. Jako partnerzy wchodzą w grę np. comdirect czy DKB Bank. Istnieje jednak wiele innych opcji. Jeśli wyślesz mi prywatną wiadomość z Twoim adresem e-mail, mogę przesłać Ci link od mojego dostawcy (comdirect). Wszystko działa wspaniale, a po 3 miesiącach korzystania otrzymasz nawet bonus w postaci wypłaty środków. Jeśli nie będziesz zadowolony, to przy określonych warunkach otrzymasz dodatkowe 50 euro, czyli w sumie 100 euro. Tak, możesz zawsze zrezygnować z usługi. Na razie nie ma to znaczenia dla Twojego raportu w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa). Musisz jednak zadbać o to, aby nie pojawiały się żadne obciążenia ani długi, lepiej prowadzić konto wyłącznie na zasadzie salda dodatniego.

Napisany przez 2Escorpio
konto osobiste bez okresowych wpływów wynagrodzenia zazwyczaj nie posiada limitu debetowego. W przypadku wymienionego przez Bolitho może jednak zdarzyć się, że na początku zostanie udostępniony limit debetowy... jednak szybko zostanie on skasowany, jeśli nie będzie dużych wpływów.

Napisany przez 2Bolitho
Tak jest.Przynajmniej w przypadku comdirect nie było żadnej początkowej kwoty dyspozycyjnej.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, to jestem uspokojony. Dzięki za ofertę Bolitho, ale mam już inne bank w zasięgu wzroku. Dziękuję za pomoc i miłego tygodnia! Mario

Napisany przez 2Bolitho
Dziękuję za ofertę Bolitho, ale mam już inne banki na oku. Proszę bardzo. Chętnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata