Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jakie karty kredytowe zwracają opłatę roczną?

Napisany przez ADMCI4
Drodzy Forumowicze! Mam zwykłą kartę kredytową Master Card, z którą czasami robię zakupy. Otrzymuję od innych informacje, że posiadanie karty Visa Card niesie ze sobą znaczne korzyści. Zwłaszcza w trakcie urlopu pole do korzystania z niej jest trochę większe. Jednak zawsze odstraszała mnie myśl, że za tę kartę trzeba płacić opłatę roczną. Z drugiej strony pamiętam, że kiedyś czytałem, iż istnieją organizacje kart kredytowych lub banki, które w określonych okolicznościach zwracają opłatę roczną. Czy przypadkiem wiecie, o jakie karty lub banki chodzi? Przy takich warunkach być może zdecydowałbym się nabyć kartę Visa. Kubus

Re: Jakie karty kredytowe zwracają opłatę roczną?

Napisany przez 2Escorpio
Hej. więc szansa na otrzymanie darmowej karty Visa jest znacznie wyższa niż na otrzymanie darmowej karty Mastercard. Opłaty roczne są zwracane przez prawie każdy bank, jeśli obroty w danym roku były odpowiednie... jednakowoż różni się to oczywiście w zależności od banku i nie jest to oficjalne. O ile mi wiadomo, Amex nie zwraca opłat. Darmowe karty Visa znajdziesz m.in. tutaj: https://www.genialcard.de/ Homepage - Deutsche Kreditbank AG Barclaycard Kreditkarte New Visa (Duża elastyczność finansowa - całkowicie bez opłat! Korzystaj z wszystkich korzyści i wypróbuj kartę Barclaycard New Visa przez 1 rok bez opłat. Twoja karta kredytowa pozostanie bez opłat, jeśli w poprzednim roku średnie miesięczne obroty wynosiły co najmniej € 100,-. Możesz to osiągnąć za pomocą karty Barclaycard New Visa lub karty Barclaycard Maestro. W przeciwnym razie roczna opłata wynosi jedynie € 19,-) w przeciwnym razie po prostu wyszukaj Darmowa karta Visa w Google esco Ps.: Visa i Mastercard są akceptowane niemal w takim samym stopniu... jak już wspomniałeś, są kraje, w których Visa jest bardziej popularna... jednakże są także kraje, w których Mastercard ma znaczną przewagę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata