Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jak mocno banki spółdzielcze są dotknięte kryzysem?

Napisany przez ADMCI4
Kochani eksperci na tym forum, nadal patrzę z niepokojem na rozwój sektora finansowego. Nadal nie do końca ufam temu ożywieniu. Szczególnie dlatego, że nie mam zbyt dużo oszczędności, bardzo zależy mi na tym, aby ich nie stracić. Dlatego do tej pory trzymałem moje skromne posiadłości w Sparkasse. Czy nie prawda, że Sparkassen, dzięki swojemu statusowi publicznoprawnemu, nie są aż tak dotknięte kryzysem? Słyszałem, że w razie potrzeby są one wspierane przez miasto lub gminę. Pozdrowienia Piri56

Re: Jak mocno banki spółdzielcze są dotknięte kryzysem?

Napisany przez 2Bolitho
Na czym dokładnie zależy Ci teraz? Jeśli ktoś teraz powie: Tak, tak, to już jest pewne! To i tak nic nie zyskujesz. W przypadku prawdziwego kryzysu Twoje pieniądze nie są nigdzie bezpieczne. Nawet pod poduszką. Nawet jeśli Twoje mieszkanie jest strzeżone przez całą armię. W takim przypadku największym wrogiem staje się inflacja, która powoli, ale pewnie pochłania Twoje pieniądze. Dotyczy to również nisko oprocentowanych książeczek oszczędnościowych. Inwestowanie zawsze, i naprawdę zawsze, wiąże się z ryzykiem. Nie jest źle, gdy coś idzie nie tak. Po prostu to jest nieodłączną częścią. Jedynym sposobem zabezpieczenia się jest rozproszenie swoich pieniędzy. Nikt nie stawia wszystkiego na jedną kartę. Byłoby to rażąco nieodpowiedzialne. Nie mam pewności, jak dokładnie przebiega sytuacja w przypadku kredytów spółdzielczych. Ale zwykle kredyty spółdzielcze są bardziej konserwatywne w zarządzaniu naszymi pieniędzmi. Nie wiem, kto w jakim momencie interweniuje. W absolutnej sytuacji kryzysowej (np. gdy każdy chce odzyskać swoje pieniądze) to także Ci nie pomoże.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata