Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy pozostaje istniejący ram kredytowy?

Napisany przez ADMCI4
Kochane Forum, ponieważ już znalazłem tutaj tak wiele dobrych odpowiedzi na moje pytania, na pewno tym razem również możecie mi pomóc. Wziąłem kredyt w 2008 roku, który obecnie wynosi około 8000 euro. Początkowo było to 12000 euro. Jeśli teraz znowu będę potrzebował środków, czy mogę skorzystać ponownie z wcześniej udzielonego limitu kredytowego po uzgodnieniu z bankiem? Czy muszę ponownie składać zupełnie nowy wniosek kredytowy i stary musi zostać refinansowany? To byłby ogromny wysiłek, tylko dlatego, że być może potrzebuję raz 2000 euro. Czy wiecie, jak to działa? Pozdrowienia, Economist

Re: Czy pozostaje istniejący ram kredytowy?

Napisany przez Birgit
Cześć, musisz złożyć nowe wniosek o kredyt. Wziąłbym kredyt tylko w ostateczności, jeśli nie ma innego wyjścia. Czyli jeśli naprawdę trzeba szybko coś opłacić, a nie ma oszczędności. Wzięcie kredytu tylko dlatego, że pewna suma została spłacona, uważam za złą decyzję. Ponieważ kredyt wiąże się z kosztami (oprocentowaniem kredytu, ewentualną opłatą manipulacyjną), kredyt należy zaciągać tylko w razie absolutnej konieczności. Jeśli naprawdę nie ma innego wyjścia. Lepiej buduj oszczędności, aby móc pokryć nieprzewidziane wydatki. Birgit

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata