Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Doświadczenia z sygnałami + automatycznym handlem

Napisany przez Tibor
Cześć, Czy ktoś z was ma doświadczenie z sygnałami handlowymi Ayondo? Przez ostatnie prawie 3 miesiące zajmowałem się wyłącznie poszukiwaniem dostawców sygnałów, przeprowadzałem różne badania. Moja decyzja co do tego dostawcy sygnałów jest praktycznie już podjęta (między innymi ze względu na certyfikację traderów). Mam także rzeczywiste informacje od osób, które zapytałem o to. Niemniej jednak nie chcę się zbytnio spieszyć i dodatkowo zapytać, jakie doświadczenia mieli inni z tym. Pozdrawiam Tibor

Napisany przez 2Bolitho
Dopóki jesteś świadomy, że ostateczna decyzja należy do Ciebie, wszystko jest w porządku. Zawsze słyszę ludzi narzekających, gdy coś nie wychodzi. Wtedy zawsze winni są inni. Działanie/wymiana to jak prowadzenie własnej firmy. Jeśli outsourcujesz swoje podstawowe działania, musisz ponieść konsekwencje. Czy to będą skutki pozytywne, czy negatywne.

Napisany przez Tibor
Dziękuję za informację Bolitho. Zacząłem to testować. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że jest to kapitał ryzykowny, na który w ostateczności mogę całkowicie zrezygnować.

Mimo to starałem się wprowadzić jak największe bezpieczeństwo, wybierając tradera, który handluje możliwie małymi ilościami, aby zarządzanie pieniędzmi na moim mniejszym koncie było odpowiednie.

Oczywiście inne parametry, takie jak maksymalne straty, również muszą być odpowiednie. W przeciwnym razie nie ma to sensu.

Napisany przez BuffettW
Zrobiłem takie. Ale na zysk zasługujesz tylko wtedy, gdy wybierzesz małe rozmiary pozycji w ustawieniach i rozłożysz pieniądze najlepiej nie na jednego, lecz na różnych traderów z różnymi strategiami.

Napisany przez Heilos
Tak jak w przypadku każdej innej rzeczy, musisz również wybrać odpowiednich traderów i rozłożyć swoje ryzyko. Myślę, że jest to w każdym przypadku bardziej opłacalne niż Zulutrade, ponieważ traderzy na Ayondo są certyfikowani.

Napisany przez Bernard
Czy Autohandel naprawdę pomaga zarobić więcej? Nie jestem nowicjuszem w tej dziedzinie, ale nigdy tego nie próbowałem.

Napisany przez axelwalldorf
Cześć,
ogólnie poleciłbym Ci, abyś przy handlu społecznym najpierw śledził i analizował wzorce działania innych, a nie po prostu je kopiował. Zazwyczaj najbardziej udane transakcje odnoszą się tylko krótko, ponieważ podejmują bardzo duże ryzyko. Dlatego należy podejść do tego z ogromną ostrożnością.
Dlatego starannie sprawdź wszystko i podejmij własną decyzję na podstawie własnej wiedzy i intuicji.
Pozdrowienia

Napisany przez BinaryJan
Istnieje wiele wskaźników zmian kursu. Z jednej strony można skorzystać z wykresu i obliczyć średnie kroczące lub podobne wskaźniki. Z drugiej strony decyzje polityczne mają ogromne znaczenie, zwłaszcza na rynkach o dużej zmienności. Wątpię, czy wszyscy autotraderzy są zawsze perfekcyjnie poinformowani i potrafią właściwie ocenić sytuację, uważam to za bardzo wątpliwe i ryzykowne. Chętnie jednak dam się przekonać przez przeciwne przykłady

Napisany przez BinaryJan
Dodatkowo, jeśli chodzi o sygnały: na stronie Top 10 porównanie opcji binarnych | Tester opcji binarnych znajdziesz ładnie ułożony kalendarz ekonomiczny oraz aktualne sygnały handlowe. Jest to na pewno pomocne, jeśli chcesz szybko uzyskać ogólne informacje.

Napisany przez Ophelia
Kto ponosi odpowiedzialność, jeśli coś nie działa... sam inwestor

Napisany przez youngbuck
Binary.World oferuje każdemu prosty i fascynujący sposób nauki handlu opcjami binarnymi i uczestnictwa na rynkach finansowych.

Sygnały opcji binarnych stają się coraz bardziej kluczowe dla traderów. Poprzez właściwe wykorzystanie sygnałów opcji binarnych możesz dokonywać bardziej przemyślanych transakcji.

Wskaźniki są ważnym narzędziem w opcjach binarnych, ponieważ pomagają one zidentyfikować punkty wejścia! Analiza ruchów cenowych to wielkie sztuka osiągnięcia sukcesu w tradingu. Dzięki rozwojowi naszych sygnałów Binary World STI ™, możemy zaoferować Ci takie wsparcie właśnie dla 37 walut i 4 okresów ważności (60s, 5m, 20m, 1h).

https://binary.world/de/signals

Napisany przez benhuebner
Jeśli chodzi o autotrading opcjami binarnymi, przetestowałem wiele rzeczy i poza jednym oprogramowaniem (Binary Options Autotrader - niestety już nie istnieje) wszystko było do niczego! Ciekawą opcją jest IQ Robots, gdzie można stworzyć własny system transakcyjny i uruchomić go na platformie IQ Option, ale to inna historia, która nie jest taka prosta – przede wszystkim trzeba mieć dobrą strategię!

W przypadku innych form handlu, takich jak Forex i akcje, autotrading wygląda już nieco inaczej, ale tutaj również trzeba zachować ostrożność!

Ayondo to raczej handel społecznościowy, jeśli się nie mylę, tutaj kluczowe jest wybór tradera i podział ryzyka, a także regularna kontrola!

Napisany przez didi317
Niestety dotychczas nie miałem żadnych doświadczeń z Ayondo. Ale sprawdziłem dla ciebie na stronie Brokerdeal.de. Brokerzy są tam testowani pod każdym względem. Na stronie wymienione są następujące informacje dotyczące brokera:
+Brak obowiązku uzupełnienia salda
+Handel własny i handel społeczny pod jednym dachem
+Wolna marża, nawet do 100%, co oznacza brak kosztów finansowania
+Dodatkowe ubezpieczenie dla zwiększonego zabezpieczenia do 500 000 GBP
-Własne ceny CFD akcji z wyższym spreadem i wysokimi minimalnymi kwotami transakcji
-Minimalne odległości dla zleceń stop i limit

Napisany przez geldhuepfer
Akcie są zawsze dobrym wyborem, szczególnie szeroko rozproszone ETF-y.
Handel na rynku Forex jest już trochę bardziej skomplikowany.
Aktualnie testuję FX-Avatar z prawdziwym kontem: https://geldhuepfer.de/erfahrungsber...ading-software.
Możesz zerknąć.

Napisany przez tausendjuwel
Cześć,
odradza się korzystania z sygnałów handlowych brokera, w dłuższej perspektywie straci się pieniądze. System jest w rękach brokera, który nie będzie rozdawał zysków. Dodatkowo, oddaje się swoje decyzje handlowe w ręce innych i traci się kontrolę nad swoimi transakcjami. Handel powinien zawsze być pod własną kontrolą.
Z poważaniem

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata