Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Raiffeisen Fundusz Zabezpieczenia Kapitału do Realizacji w 2013 roku

Napisany przez Karat
Fundusz Raiffeisen Fonds Capital Protection Maturity 2013 wydaje się być doskonałym produktem. Muszę go jeszcze dokładnie przeanalizować, ale na pierwszy rzut oka spełnia moje oczekiwania. Co o tym sądzicie? https://www.raiffeisen.ch/raiffeisen/internet/home.nsf/webpagesbytitleD/918c03725 e95753bc125705a0023c119?opendocument&Bank= Karat

Napisany przez kandinski
Link nie działa... Swiss Re oferuje takie fundusze, które są oferowane m.in. przez BFW i różne ubezpieczenia (Skandia, Swiss Life, Winterthur). Na koniec okresu inwestycji wypłacana jest najwyższa dotychczasowa wartość kursu. Początkowo inwestowana jest część środków w fundusze (tzw. fundusze parasolowe), które są stopniowo redukowane w celu zmniejszenia ryzyka. Przyjmowany zwrot z inwestycji wynosi od 4% do 5%, w zależności od czasu trwania inwestycji. Więcej informacji znajdziesz tutaj... https://www.skandia.ch/ids/default.asp?TopicID=217 Moim zdaniem, dobrze zarządzane portfolio przynosi większe korzyści...

Napisany przez ADMCI4
Ja, mogę się pogodzić z funduszem..brzmi nieźle..pytanie gretchen, jak zawsze, brzmi, czy teraz jest właściwy moment, aby dołączyć. Warto rozważyć bezpieczną część portfela.. Oczywiście oczywiste jest, że takie produkty nie zapewniają ogromnych zysków i nie są nimi celem. Oczywiście dobrze zarządzany p. w takich rynkach, jak w ostatnich trzech latach, przynosi więcej. Jeśli jednak do okresu inwestycji wliczamy lata giełdowe takie jak 2001/02, to wątpię, czy wygląda to jeszcze korzystniej. Ci, którzy potrafią poradzić sobie z złym czasowaniem i selekcją na rynkach, tak że nie ponoszą strat lub wręcz odnoszą zyski, stanowią pewnie absolutną mniejszość.

Napisany przez Karat
Trzeba spojrzeć na ten produkt za to, co jest. Jest to rodzaj obligacji, która oferuje ochronę kapitału i ma potencjał osiągnięcia lepszej stopy zwrotu niż w przypadku zwykłych obligacji. Obecnie nie wydaje mi się dobrym momentem na wejście. Jednak zakup w ciągu najbliższych 2 lat, jeśli po ewentualnej korekcie w nadchodzących miesiącach kurs znowu pójdzie w górę, może się opłacić. Karat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata