Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Co to jest finansowanie trójdrożne?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, ponieważ w ostatnim czasie zajmowaliśmy się tematem zakupu samochodu, musieliśmy również zająć się finansowaniem. Chcielibyśmy, aby było to dla nas możliwie proste i przejrzyste. W tym kontekście natknęliśmy się na pojęcie finansowania trójstopniowego, z którym szczerze mówiąc nie bardzo się zgadzamy. Czy oznacza to, że istnieją ogólnie trzy różne opcje, czy może trzy fazy w trakcie trwania finansowania, w których coś się zmienia? Chcielibyśmy mieć wersję z tylko niewielkim wkładem własnym, jeśli to możliwe. pozdrowienia SharkFinancier

Napisany przez 2Bolitho
Pojęcie to mi nic nie mówi. Ale różne banki mają różne modele finansowania. Niektórzy producenci subwencjonują zakup samochodu poprzez specjalne oferty kredytowe itp. Wystarczy zasięgnąć informacji u odpowiednich dostawców. Zakup samochodu na kredyt jest praktycznie zawsze niekorzystnym interesem dla prywatnej osoby. Ale to jest moje osobiste zdanie, a sama istnienie rynku tego rodzaju usług oczywiście stoi w sprzeczności z moją opinią. Niemniej jednak nie rozumiem, jak ludzie mogą sobie pozwolić na ponoszenie kosztów odsetek i utraty wartości. Posiadamy bardzo dobrą sytuację finansową, a mimo to nie możemy sobie na to pozwolić i jesteśmy skazani na bezpośrednie opłacanie naszych samochodów oraz stopniowe oszczędzanie na nowe.

Napisany przez 2Escorpio
Myślę, że tutaj wszystko zostanie wyjaśnione Trójstopniowe finansowanie

Napisany przez C. Andreas
Cześć, te 3 sposoby finansowania wydają się na pierwszy rzut oka kuszące. Ale niosą ze sobą duże ryzyko, jak np. wartość końcowa. Wartość końcowa musi być spłacona po zakończeniu finansowania. Jeśli chcemy oddać samochód, będą poszukiwane wszelkie szczegóły, które zmniejszą cenę sprzedaży. W każdym przypadku sprzedawca będzie jednak próbował wprowadzić Cię do nowej umowy, na nowy samochód. Rozsądniejszym rozwiązaniem byłoby wzięcie kredytu na długi okres, np. 84 miesiące. Samochód należy do Ciebie i jeśli sprzedasz go wcześniej, możesz spłacić nim wartość końcową kredytu. Zajrzyj na: https://www.procheck24.de/einsurance...3F3C719FA7D9E5 i wybierz opcję kredytu samochodowego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata