Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy protezy dentystyczne są wliczone w pakiet ubezpieczenia prywatnego?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór, obecnie jestem ubezpieczony w publicznym systemie zdrowotnym. Ponieważ niedługo konieczne będzie leczenie zębów, co wiąże się z dużymi kosztami, zastanawiam się nad dodatkowym ubezpieczeniem stomatologicznym. Jednakże przemyślałem, czy nie byłoby dla mnie korzystniej przejść na prywatną polisę zdrowotną. Oczywiście opłacałoby się to tylko wtedy, gdy koszty leczenia zębów byłyby automatycznie pokrywane przez prywatną ubezpieczalnię. Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji na ten temat? Czy nadal potrzebowałbym dodatkowego ubezpieczenia? Pozdrawiam, Schotte

Napisany przez Reibold
Cześć Schotte! Prywatne ubezpieczenia zdrowotne oferują wiele różnych rodzajów polis. Możesz tam oczywiście także ubezpieczyć protezy dentystyczne. Dodatkowe ubezpieczenie nie jest wtedy konieczne. Jednakże twój tekst sugeruje, że już wiesz, że wkrótce będziesz miał do zapłacenia większy rachunek u dentysty. Jeśli tak jest, możesz nie zdać się na kwestie zdrowotne w formularzu wniosku o preferowany pakiet. Zanim zainwestujesz dużo czasu w wybór odpowiedniego pakietu, warto przyjrzeć się pytaniom na temat zdrowia w formularzach kilku towarzystw. Na przykład pytają o planowane zabiegi stomatologiczne. Ubezpieczyciele prywatni nie chcą ubezpieczać ludzi, u których koszty mają już pewność, że będą wysokie. Dotyczy to zarówno ubezpieczeń podstawowych, jak i dodatkowych. Pozdrowienia Alexander Reibold Pośrednik ubezpieczeniowy i funduszy Neuburg an der Donau

Napisany przez Gerd
Ponadto do tego dochodzi półroczny czas oczekiwania i ograniczenie świadczenia w pierwszych latach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata